MENU

Hücre Kültüründe Temel Uygulamalar Eğitimi’nin İlk Grup Uygulaması Gerçekleşti
12 Kasım 2021, Cuma - 11:16
Güncelleme: 12 Kasım 2021, Cuma - 13:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÖKMER) tarafından düzenlenen Hücre Kültüründe Temel Uygulamalar Eğitimi’nin ilk grup uygulaması tamamlandı.

Düzenlenen eğitimlerle katılımcılara, sağlık bilimleri ve temel bilimler başta olmak üzere farklı bilim alanlarında tercih edilen ve farklı amaçlar için kullanılan hücre kültürü çalışmalarının ve deneylerinin, laboratuvar koşullarında nasıl gerçekleştirileceğinin; elde edilen sonuçların nasıl analiz edileceğinin ve temel hücre kültürü laboratuvarı ekipmanlarının neler olduğunun teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesi amaçlandı.

Katılımcılar, oldukça verimli geçen ve uygulama yapma fırsatı buldukları 16 saatlik eğitim sonunda sertifika teslimi ile eğitimlerini tamamladılar. Söz konusu eğitimler; Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce, Öğr. Gör. Dr. Esra Albayrak ve Arş. Gör. Çağrı Gümüşkaptan tarafından verildi. Başvuruların yoğun olması nedeniyle eğitimler, kasım ve aralık ayı boyunca devam edecek.

“Önümüzdeki dönemlerde de eğitim serilerine devam etmeyi planlamaktayız”

Eğitim hakkında değerlendirmelerde bulunan Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce “Merkez olarak birincisini düzenlediğimiz 'Uygulamalı Hücre Kültürü Eğitimi'nde yoğun ve yorucu bir programın ardından katılımcıların mutlu ayrılması ekip olarak bizleri de mutlu etti. Bu konuda Üniversite yönetimimize, çalışma arkadaşlarıma ve bize destek olan sponsor firmalara ayrıca teşekkür etmek isterim. Merkez olarak araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmaları ile birlikte önümüzdeki dönemlerde de eğitim serilerine devam etmeyi planlamaktayız’." dedi.

X
Secure Login

This login is SSL protected