MENU

Gündüz Bakımevi Öğrencileri, Müze ve Tabiat Okulu Gezileriyle Eğlence Dolu Anlar Yaşadı
20 Temmuz 2023, Perşembe - 12:05
Güncelleme: 20 Temmuz 2023, Perşembe - 12:05
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Canik Oyuncak Müzesi ile Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gündüz Bakımevi öğrencilerini ağırladı.

İlk olarak Canik Oyuncak Müzesi’ne düzenlenen geziyle OMÜ Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri, farklı kültür ve coğrafyalardan gelen oyuncakları inceleme fırsatı yakaladı.

Canik Oyuncak Müzesi’nin konsept danışmanı şair Sunay Akın

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu şair Sunay Akın’ın konsept danışmanlığını yaptığı Samsun’un merkez Canik ilçesindeki müzeyi ziyaret eden minikler; birbirinden farklı, göz alıcı güzellikteki oyuncakları şaşkınlık ve hayranlık içerisinde incelerken oyuncakların tarihini somut olarak gözlemledi.

Farklı kategorilerde bin civarında oyuncak var

Öğretmenleri eşliğinde Canik Oyuncak Müzesi’ne gelen öğrenciler, geçmişten günümüze oyuncakların benzerlik ve farklılıklarını sorgularken geçmişte oynanan oyunlar ve kullanılan oyuncaklar hakkında bilgi sahibi oldu. ‘Geleneksel’, ‘fabrikasyon’, ‘yabancı’, ‘antik’ ve ‘yerli’ olmak üzere farklı kategorilerde bin civarında oyuncağın bulunduğu Canik Oyuncak Müzesi’nde OMÜ’lü minikler, günlük hayatlarından farklı bir atmosferi deneyimledi.

Türkiye’nin ilk köy yaşam merkezi: Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu

Gezinin ikinci etabında Gündüz Bakımevi öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Samsun kent merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Türkiye’nin ilk köy yaşam merkezi olan Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu’nu ziyaret etti.

Okulu keşfeden öğrenciler, ‘yaparak-yaşayarak öğrenme’ ilkesinden hareketle farklı atölyelerde çalışmalar yapıp doğa ile iç içe bir gün geçirmenin keyfini çıkardı.

Okul bünyesindeki 6 farklı atölyede gözlem ve inceleme

Görerek, dokunarak, hissederek, çalışarak ve üreterek eğitimlerin verildiği “Doğadan Matematik”, “Ahşap, Ekoloji ve Yaşam Becerileri”, “Sanatsal Tasarım ve Sıfır Atık”, “Mühendislik ve Bilim”, “Bilinçli Farkındalık” ve “Doğada Yaşam” atölyelerinde gözlem ve inceleme yapan miniklere atölye liderlerince bilgiler aktarıldı.

Neşe ve heyecan içinde öğrendikleri bu bilgilerle heybelerini dolduran OMÜ’lü minikler, ayrıca parkurlarda yarışarak keyifli zaman geçirdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected