MENU

OMÜ Gündüz Bakımevi’nin Minik İtfaiyecileri Görev Başında
16 Haziran 2023, Cuma - 13:54
Güncelleme: 16 Haziran 2023, Cuma - 20:05
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gündüz Bakımevi öğrencileri, Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) İtfaiye Daire Başkanlığı Çocuk Kulübünde gerçekleştirilen eğitim gezisinde keyifli dakikalar geçirdiler.

Düzenlenen gezi kapsamında SBB İtfaiye Daire Başkanlığı çalışanları, OMÜ Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencilerine yangınla ilgili eğitimler verdi.

SBB İtfaiye Daire Başkanlığının anaokulu öğrencilerine itfaiyeciliğin sevdirilmesi ve meslekle ilgili temel bilgilerin erken yaşta öğrenilmesi için kurduğu Samsun İtfaiyesi Çocuk Kulübünde, itfaiyeci kıyafetleri giyerek kısa eğitimlerden geçen Gündüz Bakımevi öğrencileri, maket söndürme modülünde su ve söndürme tüpüyle yangına nasıl müdahale edebileceklerini deneyimlediler.

Unutulmaz bir gün geçirdiler

Yangın yelek ve kasklarını giyerek söndürme modülünde itfaiye personelinin eşliğinde su sıkan Gündüz Bakımevi’nin minikleri unutulmaz bir gün yaşadılar. Eğitimlerde çocuklar ayrıca, yangın anında bina ve okul tahliyesi, çağrı numarası 112 hakkında bilgilendirildi.

“Minik İtfaiyeci” sertifikası

Olası bir yangına karşı eğitme, bilinçlendirme ve duyarlı hâle getirmeyi amaçlayan eğitim sonunda Gündüz Bakımevi öğrencilerine “Minik İtfaiyeciler” olarak sertifikaları takdim edilirken yeni etkinliklerde buluşma sözü verildi.

Gündüz Bakımevi yetkilileri, öğrencilerin eğitim sürecine katkılarından dolayı SBB İtfaiye Daire Başkanlığına şükranlarını iletti.

X
Secure Login

This login is SSL protected