MENU

Genç Kadın Akademisyenlerin Liderlik Yolundaki Farkındalık Yolculuğu
18 Eylül 2023, Pazartesi - 09:56
Güncelleme: 18 Eylül 2023, Pazartesi - 11:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) tarafından geliştirilen ve TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenen ‘Geleceğin Kadın Liderlerinin Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi’ adlı projede on-line eğitimler başarılı bir şekilde sona erdi.

Yürütücülüğü Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Kumcağız tarafından gerçekleştirilen projede, eğitmen hocaların, liderlik alanında çalışmaları bulunan öğretim üyeleri olmalarına dikkat edildi ve projenin yaygınlığını arttırabilmek için farklı üniversitelerden katılımcılar seçildi.

Eğitimler sonunda 24 farklı üniversiteden katılan genç kadın akademisyenler, eğitime kabul edildikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler. Katılımcılar, bu yolculukta liderlik becerileri konusundaki farkındalıklarının arttığını, konfor alanlarından çıkmaları gerektiğinin önemini fark ettiklerini, eğitim sonrası hayatlarında yapacakları değişimlerle ilgili kendilerine reçete yazdıklarını ve 6 günlük eğitimin ardından heybeleri dolu olarak ayrıldıklarını belirttiler.

“Sizler geleceğimizin kadın liderleri olarak bu projenin kalbiydiniz”

Eğitimlerin kapanışında değerlendirmelerde bulunan proje yürütücüsü Prof. Dr. Hatice Kumcağız, “TÜBİTAK tarafından desteklenen projemiz başarılı bir şekilde sona erdi. Bu özel yolculukta sizlerle buluştuğumuz için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Sizlerle bir araya gelmek ve bu önemli deneyimi paylaşmak benim için büyük bir onur. İlk olarak, projenin sizlerle buluşmasını sağlayan proje düzenleme kuruluna, eğitmen hocalarımıza, proje destek ekibine teşekkür etmek istiyorum. Sizler geleceğimizin kadın liderleri olarak bu projenin kalbiydiniz, enerjiniz, katkılarınız ve azminiz çok kıymetliydi.” dedi. 

“Katılımınız ve kararlılığınızla bu projeyi unutulmaz kıldınız”

Proje düzenleme kurulu, eğitmenler ve destek ekibi arasındaki iş birliği ve dayanışma ruhunun, bu projenin başarılı olmasının temel anahtarı olduğunu söyleyen Kumcağız, “Kadın katılımcıların; eğitimler sürecindeki geri bildirimlerinde liderlik becerilerine dair farkındalıklarının arttığını, kariyer hedeflerine daha yakından odaklandıklarını ve kendilerine olan güvenlerinin arttığını gözlemleme fırsatım oldu. Bu beni çok mutlu etti. Katılımınız ve kararlılığınızla bu projeyi unutulmaz kıldınız.” diye konuştu.

“Liderlik yolculuğunuz burada bitmiyor”

Bu projenin sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kumcağız, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Liderlik yolculuğunuz burada bitmiyor. Kadın liderlerin gücüne inanıyorum ve başarılarınızı dört gözle bekliyorum. Sizlerle birlikte daha fazla projeye imza atmaya ve özellikle kadınlarımıza rehberlik edip destek olmaya devam edeceğiz. Son olarak projenin planlanması, uygulanması ve başarılı bir şekilde sona erdirilmesi için çalışan tüm proje ekip üyelerine tekrar teşekkür ediyorum.”

Eğitimler sonunda projede yer alan eğitmen hocalara ‘Teşekkür Belgesi’ takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected