MENU

Ebelik Bölümü Öğretim Elemanlarından Gebelik ve Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi
21 Şubat 2022, Pazartesi - 15:51
Güncelleme: 21 Şubat 2022, Pazartesi - 15:51
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü iş birliği ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından “Gebelik ve Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi” etkinliği gerçekleştirildi.

2 gün süren eğitimlerde; eğitimciler Dr. Öğr. Üyesi Nuran Mumcu, Dr. Öğr. Üyesi Serap Öztürk Altınayak, Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Bal, Öğr. Gör. Dr. Nurdan Kaya, Öğr. Gör. Yasemin Sökmen, Arş. Gör. Dr. Zeynep Barol görev aldı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Eğitim Hemşiresi Hatice Alaftan sorumluluğunda verilen eğitime, OMÜ Ebelik Bölümü öğretim elemanları ile gebe okulu/sınıfı sorumlu ebeleri katıldı.

Eğitimcilerden Dr. Öğr. Üyesi Nuran Mumcu “Doğum Sonu Bakım ve Aile Planlaması”, Dr. Öğr. Üyesi Serap Öztürk Altınayak “Doğum Pozisyonları”, Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Bal “Yenidoğan Bakımı, Bebek Banyosu ve Masajı”, Öğr. Gör. Dr. Nurdan Kaya “Perine Masajı”, Öğr. Gör. Yasemin Sökmen “Doğum Ağrısı ile Baş Etmede Nonfarmakolojik Yöntemler”, Arş. Gör. Dr. Zeynep Barol ise “Gebeliğe Hazırlık” konulu sunumlarını hem sözel hem de materyal üzerinden uygulamalı olarak anlattılar.

Eğitimcilerin, katılımcıların konu ile ilgili sorularını cevaplamasının ardından genel bir değerlendirme yapılarak 2 günlük eğitim programı başarıyla tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected