Doç. Dr. Emrah Ekmekçi, Bilim Söyleşileri Kapsamında Konferans Verdi
29 Nisan 2022, Cuma - 13:42
Güncelleme: 29 Nisan 2022, Cuma - 13:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Emrah Ekmekçi, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından desteklenen Bilim Söyleşileri kapsamında 19 Mayıs Hamidiye Anadolu İmam Hatip Lisesinde konferans verdi.

19 Mayıs Hamidiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı konferansta Doç. Dr. Ekmekçi ‘Yabancı Dil Öğreniminde Teknolojinin Etkin Kullanımı’ konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Özellikle üniversite sınavında yabancı dil alanını seçmeyi planlayan öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansta dört yabancı dil becerisi ve dil unsurlarının günümüz teknolojik imkânlarla nasıl desteklenebileceği çeşitli uygulama örnekleriyle açıklandı.

Konferans sonunda okul müdürü Murat Karaca, İngilizce öğretmenleri Nilay Balcı Tanrıver ve Melek Uğur Kaygusuz konferanstan duydukları memnuniyeti dile getirirken Doç. Dr. Emrah Ekmekçi’nin teşekkür belgesini 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol takdim etti.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını artırmayı hedefliyor. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanıyor.