MENU

“Annem için Müzik” Projesi Ekibi'nden Özel Çocukların Özel Annelerine Sürpriz Anneler Günü Kutlaması
16 Mayıs 2023, Salı - 15:30
Güncelleme: 16 Mayıs 2023, Salı - 17:26
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Engelliler Haftası ve Sürpriz Anneler Günü Etkinliği Birleşti: Sevginin Gücüne Dair Bir Gün

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB) tarafından desteklenen “Sosyal Hizmet Odaklı Müzik Etkinlikleri Projesi: Özel Gereksinimli Çocukların Annelerine Yönelik Rekreasyonel Müzik Uygulamaları” adlı proje kapsamında ‘Anneler Günü’ kutlandı.

Kısa adıyla “Annem için Müzik” projesinde görev alan akademisyenlerce OMÜ Devlet Konservatuvarında düzenlenen sürpriz “Anneler Günü” kutlama etkinliğinde; projeye dâhil olan özel gereksinimli çocukların anneleri duygu dolu anlar yaşadı.

Anneler için birbirinden güzel eserler seslendirildi

Müzik şölenine dönüştürülen etkinlikte lisans ve lisansüstü öğrencileri, annelere olan sevgi ve minnettarlıklarını ifade etmek için özel olarak hazırladıkları repertuvar doğrultusunda anneler için birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Kutlama etkinliğinde özel çocukların özel annelerinin ‘Anneler Günü’ kutlanarak, proje ekibi tarafından kendilerine fidan sertifikası takdim edildi.

‘Engelliler Haftası’ ve ‘Anneler Günü’nün birleştiği bu özel günde, tüm engelli bireylerin de ‘Engelliler Haftası’ kutlandı.  Kutlamada, annelerin ve çocuklarının anısına dikilen fidanların hem nesilden nesle aktarılabilir bir hediye olması hem de söz konusu projenin annelerin hayatında kalıcı bir etki bırakması temenni edildi.

Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yiğit “Sevgi ve merhamet dolu bir hayatın en büyük destekçileri, emekçileri ve yerleri hiçbir şeyle dolmayan tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyoruz”

Kutlamada konuşan Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Beril Tekeli Yiğit “Değerli annelerimiz, bugün ‘Anneler Günü’nüzü kutlamak üzere size değerli proje ekibimiz ile Eğitim Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerimizin gönüllülükle yer aldıkları minik bir sürpriz hazırladık. Üniversitemizin desteği ile ‘Anneler Günü’ne özel olarak siz ve çocuklarınız anısına dikilen fidanların sertifikalarını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Hayatlarının her anında çocuklarının yanında olan annelerimizin fedakârlıkları çok çok değerli. Sevgi ve merhamet dolu bir hayatın en büyük destekçileri, emekçileri ve yerleri hiçbir şeyle dolmayan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz. Bu özel günde hayatımızın birçok alanında dokunuşu olan annelerimize minnettarlığımızı tekrar sunuyor ve teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Gürkan “Yaşadığımız coğrafyada kadın olmak zor bir olgu”

Proje Ekibi’nde yer alan araştırmacısı Dr. Öğr. Üyesi Senem Gürkan ise kadın olmanın zorluğuna işaret ederek “Yaşadığımız coğrafyada kadın olmak zor bir olgu. Anne olmak çok daha zor. Bunun yanına, bizim ‘engelsiz’ bir hayat olarak nitelendirdiğimiz ve bunun için uğraş verdiğimiz engellilik konusu eklenince hep birlikte hareket etmenin gücü bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu yüzden birlikteyiz annelerimiz, iyi ki varsınız. 'Anneler Günü'nüz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected