E-Posta Hesaplarına İlişkin Düzenleme Duyurusu
22 Şubat 2023, Çarşamba - 11:34
Güncelleme: 22 Şubat 2023, Çarşamba - 13:40

Üniversitemizce öğrenciler ve personelimizin kullanımına sunulan "….@stu.omu.edu.tr" uzantılı e-posta hesaplar için Google tarafından yapılan yeni düzenlemelere uygun olarak 04.03.2023 tarihinde yeni depolama sınırları yürürlüğe girecektir.

Bu kapsamda depolama alanı sınırı öğrenciler için 1 GB, personel için ise 5 GB olarak belirlenmiştir. Kullanıcıların hesaplarını yeni depolama sınırlarına göre hazırlamak için mevcut depolama alanı kullanımlarını gözden geçirmesi ve Drive, Gmail ve Fotoğraflar'daki gereksiz dosyaları silmesi gerekmektedir.

Belirlenen depolama sınırlarını aşan kullanıcıların aşağıdaki adımları tamamlaması gerekmektedir:

• Büyük veya gereksiz e-postaları aramak ve silmek için Google Drive depolama alanındaki dosyaları yönetin bölümüne gidilmesi ve Gmail ile ilgili talimatları izlenmesi

Duyurulan süre bitiminde depolama alanı sınırlarına uygun şekilde düzenlenmeyen hesaplar askıya alınacaktır. Bu durumda yaşanacak veri kayıplarından Üniversitemiz sorumlu olmayacaktır.