Havza MYO Bin 111 Fidanla Geleceğe Nefes Veriyor
11 Kasım 2021, Perşembe - 22:12
Güncelleme: 12 Kasım 2021, Cuma - 11:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulu (MYO), “11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü” dâhilinde bin 111 fidanı doğaya emanet etti.

Tarım ve Orman Bakanlığının 11 Kasım 2021 Perşembe günü “Daha yeşil bir Türkiye için, 84 milyon için 3’er fidan, toplam 252 milyon fidan dikerek dünyaya nefes oluyoruz” sloganıyla organize ettiği kampanyaya, Havza MYO da bin 111 fidan dikimiyle katkı sundu.

Havza Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine; Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Parlak, İlçe Millî Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cafer Uzun, Tarım ve Orman İlçe Müdürü İbrahim Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan, MHP İlçe Başkanı Ferhat Gültekin, Havza MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercan Tural, Havza’da bulunan kamu kurumlarının müdürleri ve amirleri, Havza Orman İşletme Müdürlüğü personeli, OMÜ Çevre Düzenleme Şube Müdürlüğü çalışanları, Havza MYO öğrencileri ve çalışanları katıldı.

Türkiye’de 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü vesilesiyle Türkiye’nin bütün kentlerinde yaklaşık 252 milyon fidan dikildi. Samsun’da da farklı ilçe ve noktalarda yapılan etkinliklerle kampanyaya destek verildi.

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olmak için sürdürülen seferberliğe Samsun’da Havza’nın da dâhil olduğu diğer ilçelerde kamu kurum ve kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütlerinin katılım ve destekleriyle binlerce fidan daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir gelecek adına doğayla buluştu.

Samsun’da yıl sonu hedefi 771 bin fidan

Samsun’da 2021 yılı sonuna kadar 771 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.