OMÜ’lü Öğrenciler Kampüste Meşe Palamudu Topladı
09 Kasım 2021, Salı - 15:14
Güncelleme: 16 Ocak 2022, Pazar - 20:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının destekleriyle faaliyet gösteren Dağcılık Kış Sporları ve Arama Kurtarma, Çevre ile Doğa Koruma Toplulukları, Meşe Palamudu Toplama Etkinliği düzenledi.

Kurupelit Kampüsü’ndeki Tahsin Tuncalı Parkında gerçekleştirilen etkinliğe katılan akademisyenler ile öğrenciler beraber meşe palamutlarını topladı. Farkındalık projesiyle toplanan meşe palamutları bir hafta kurutulduktan sonra toprakla buluşturularak fidan olması sağlanacak.

Dağcılık, Kış Sporları ve Arama Kurtarma Topluluğu Başkanı Batuhan Ulu yaptığı değerlendirmede Dünya’nın ekolojik dengesinin devamlılığına vurgu yaparak “Biz OMÜ’lü öğrenciler olarak Üniversitemizin orman varlığını koruyup arttırmalıyız. Bu etkinlikle kampüsümüzün tohumlarını yine üniversitemizin içinde fidan olarak yetişmesini sağlayacağız” dedi.