OMÜ Akademisyenleri TÜBİTAK’tan Destek Almaya Devam Ediyor
02 Kasım 2021, Salı - 09:51
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Seracılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Şeyma Yücel ve Dr. Öğretim Üyesi Dilek Kandemir, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Balkaya ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Tevfik Uncu’nun ortaklığında TÜBİTAK’a sunmuş oldukları proje desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü Samsun Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Seracılık Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Şeyma Yücel’in üstlendiği, 1002 Hızlı Destek Programı çerçevesinde sunulan ‘Yerel Turp (Raphanus sativus L.) Genetik Kaynaklarının Morfolojik ve Moleküler Karakterizasyonu ve Teksel Seleksiyon Islahı Yöntemi ile Ümitvar Genotiplerin Seçilmesi’ isimli proje, TÜBİTAK tarafından incelenerek desteklenmeye layık bulundu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak akademisyenlerimizi tebrik ederiz.