Akademisyenler Sektörel İş Birliği Zirvesi İçin Bir Araya Geldi
20 Ekim 2021, Çarşamba - 16:17
Güncelleme: 21 Ekim 2021, Perşembe - 08:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenecek “Sektörel İş Birliği Zirvesi” ile ilgili konularda istişarede bulunmak ve Üniversitenin birimlerinde yürütülen Ar-ge ve proje çalışmalarını gözden geçirmek amacıyla, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı’nın başkanlığında toplantı düzenlendi.

Rektörlükte gerçekleşen toplantıya; OMÜ’nün farklı birimlerinden fakülte dekanları, meslek yüksekokul müdürleri, akademisyenler ile Vizyon Gençlik Platformu Genel Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ekrem Altan da katıldı.

“OMÜ için Ar-Ge, olmazsa olmazımız”

OMÜ’nün Ar-Ge üniversitesi olabilmesi için, çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı “Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 11 üniversiteyi Ar-GE üniversitesi aday adayı olarak gösterdi. Bu üniversitelerden biri de OMÜ. Ar-Ge üniversitesi olmanın pek çok artıları var. Bu nedenle biz de bu yönde çalışmalarımızı sağlam bir şekilde tamamlayıp sonucu bekleyeceğiz. Ancak sonuç ne olursa olsun gelecekte OMÜ için Ar-Ge, olmazsa olmazımız. Her alanda çalışmalarımızı projelendirmeli, sonuçlarını araştırmalı, bu sonuçların sahadaki memnuniyet analizini yapmalıyız.” dedi.

Üniversite yönetiminin Ar-Ge ve proje çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, yakın bir zamanda düzenlenecek “Sektörel İş birliği Zirvesi”nin program içeriğinin zenginleşmesi ve Zirvede fakülteler tarafından sunulacak görsel ve somut materyallerin çeşitlendirilmesi için sektör ve fakülte bazında yapılması gerekenler hakkında, katılımcıların görüş ve önerilerini dinledi.

Fikir ve önerilerin paylaşılarak Sektörel İş birliği Zirvesi için bir yol haritasının belirlenmesinin ardından yapılan genel bir değerlendirmeyle toplantı sona erdi.