OMÜ Kampüs Kimya'dan 1 yılda 1 Buçuk Milyon TL Ciro
04 Ekim 2021, Pazartesi - 09:27
Güncelleme: 08 Aralık 2021, Çarşamba - 12:55

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde "Kampüs Kimya" markasıyla kurulan üretim tesisinde 25 farklı temizlik ve hijyen malzemesi üretiliyor. Tesis 1 yıl içerisinde 1 buçuk milyon TL ciro yaptı.

Fakülte binasında yaklaşık 2 bin metrekare alanda üretim tesisi kuruldu. Oluşturulan ‘Kampüs Kimya’ markasıyla OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden öğretim üyeleri, öğrenciler ve diğer çalışanlar tarafından kolonya, dezenfektan, deterjan, yüzey temizleyici gibi 25 farklı çeşitte temizlik ürünü üretiliyor. Satılan ürünlerin getirdiği ciro ise üniversitenin ihtiyaçları için harcanıyor. Kampüs Kimya ekonomik getirinin yanı sıra öğrencilere staj imkânı da sunuyor. Pandemi döneminde staj yeri bulamayan öğrencilerin uğrak yeri olan Kampüs Kimya, üretime devam ediyor.

Prof. Dr. Ağar "Kaliteden ödün vermiyoruz"

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren OMÜ Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erbil Ağar "25 farklı ürün üretiyoruz. Bunun dışında bize gelen özel siparişleri de karşılamaya çalışıyoruz. Bu müessese; Üniversite bünyesinde kuruldu ve Fen-Edebiyat Fakültesi döner sermaye saymanlığına bağlı. Aynı zamanda buranın gelirleri Üniversitemiz için harcanmakta. Kimse döner sermayeden pay almıyor. Buranın kuruluş amacında öncelikli olarak hem Üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamak hem de kamu kurum ve kuruluşlara satış yapmak var. Ürünler çok cüzi bir kârla satılıyor ve kaliteden ödün vermiyoruz. Buranın diğer bir kuruluş amacı da staj öğrencilerine hem staj yeri bulmak hem de deneysel olarak faaliyette bulunmak. Pandemiden dolayı bu yıl staj yeri bulamayan Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Kimya Bölümü öğrencileri burada staj yapıp bu işi öğrendiler. Satışlarımız devam ediyor.” dedi.

Hedef; ciroyu daha da arttırmak

Bir yılda 1 buçuk milyon TL ciro yaptıklarını belirten Ağar, devamında “Bu yılki ciro hedefimiz 2 milyon TL. Büyük bir miktarına zaten ulaştık. Yine de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ürünlerimizin çeşitliliğini artırarak çalışmalarımızı daha yoğun bir şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Kampüs Kimya Üretim Tesisi’nde emeği geçen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kasap'a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.