MENU

OMÜ Kampüs Kimya, 1 Yılda Cirosunu 2’ye Katladı
16 Ocak 2023, Pazartesi - 11:21
Güncelleme: 23 Şubat 2023, Perşembe - 15:43
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümünce kurulan Kampüs Kimya, 2021 yılındaki 1 buçuk milyonluk cirosunu 2022 yılında 3 milyon liraya taşıdı.

Üretim yelpazesini büyüterek ciddi bir kapasite artışı yakaladı

Covid-19 salgını döneminde kurulan ve dezenfektan üretimiyle faaliyete geçen Kampüs Kimya, şimdilerde bünyesinde üretilen evsel ve endüstriyel temizlik malzemeleriyle üretim hacmini büyütüp dikkat çekici bir kapasiteye ulaştı.

Dekan Özen “Üniversitemiz bünyesindeki birimlerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı 25 farklı ürüne sahibiz”

Kampüs Kimya’nın üretimi ve performansı hakkında açıklamalarda bulunan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Özen, “Fakülte binamızın alt katında 2 bin metrekarelik alanda üretim ve depo alanımız var. Üniversitemiz bünyesindeki Tıp Fakültesi, Diş Hastanesi, Hayvan Hastanesi ile idari ve diğer birimlerde tüm ihtiyaçların karşılandığı 25 farklı ürüne sahibiz. Bunları ihtiyaca göre hızlı şekilde karşılayabiliyoruz.” dedi.

“Tesisin gelirini tamamen Fakültemiz için kullanıyoruz”

Üretimin öğrenciler ve öğretim üyelerince yapıldığına işaret eden Dekan Özen, devamında “Tesisin gelirini tamamen Fakültemiz için kullanıyoruz. Tesisimizi her geçen gün geliştiriyoruz. Kampüsümüzde ve özellikle Fakültemizde ihtiyaç duyulan laboratuvarlarımızın yenilenmesi ve öğrencilere yönelik her türlü eğitim malzemesini hızlı şekilde karşılama noktasında Kampüs Kimya dinamik bir finansal kaynak olarak ortaya çıkmakta. İhtiyaç duyulan malzemeleri bölümlerimize kazandırmak amacıyla hizmet vermekteyiz.” şeklinde konuştu. 

2023 için hedef 4 milyon ciro

Ürün portföyünde kolonya, dezenfektan, deterjan ve yüzey temizleyicilerin bulunduğunu belirten Dekan Özen, 2023 için cirolarını 4 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kampüs Kimya Üretim Sorumlusu Prof. Dr. Ağar “Üretimi 10 kişilik ekip yapıyor”

Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi ve Kampüs Kimya Üretim Sorumlusu Prof. Dr. Erbil Ağar ise 6'sı öğrenci, 2'si akademisyen, 2'si de çalışan olmak üzere 10 kişiyle üretim yaptıklarını söyledi.

“Piyasa koşullarına göre oldukça kaliteli ve ucuz ürün üretiyoruz”

Kampüs Kimya olarak ayda 3 ila 5 ton arasında üretim yaptıklarına dikkati çeken Ağar, "Öğretim üyelerinin yanı sıra öğrenciler de yarım gün çalışıyor. Piyasa koşullarına göre oldukça kaliteli ve ucuz ürün üretiyoruz. Gelir, tamamen Üniversitenin ihtiyaçlarına harcanıyor. Gelecekte daha farklı malzemeleri de üreterek ürün yelpazemizi geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected