Uluslararası Buluş Fuarında Büyük Ödül ve Altın Madalya OMÜ’nün
24 Eylül 2021, Cuma - 17:24
Güncelleme: 24 Eylül 2021, Cuma - 17:52

TEKNOFEST 2021 etkinleri kapsamına alınan 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 21’de, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademisyenleri, başarıya imza atarak altın madalya ve IFIA Özel Ödülü almaya hak kazandı.

Altın Madalya Ödülü Bebeklerde Beyin Felci Tespit Sistemi Projesinin

İstanbul Atatürk Havaalanında düzenlenen ISIF 21 ödül töreninde; OMÜSağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Samsun Teknopark Adapha Yapay Zeka Firmasının kurucusu Öğr. Gör. Sema Gül Türk, OMÜ Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Hasibe Canan Seren ile OMÜ Mühendislik Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi İsmail İşeri’nin “Yenidoğan Bebeklerde Beyin Felci Tespit Sistemi” konulu patent başvurusu altın madalya almaya hak kazandı.

IFIA Özel Ödülü OMÜ Projesine Verildi

OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç Dr. Mevlüt Gürbüz de “Atık Alüminyum Temelli Çok Katmanlı Hibrit ve Fonksiyonel Dereceli Kompozit Köpük ve Bunun Üretim Yöntemi” başlıklı patent başvurusuyla IFIA Özel Ödülünün sahibi oldu.

OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla katılım sağlanan ISIF'21 “Uluslararası Buluş Yarışmasında” sergilenen buluşlar, her biri alanında uzman uluslararası jüri kurulu tarafından değerlendirildi.

Düzenlenen ödül töreninde ödülleri OMÜ ve akademisyenler adına OMÜ-TTO Fikri-Sınai Haklar ve Ticarileştirme Uzmanı Çağla Koyuncu teslim aldı.

ISIF’21 Nedir?

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı(WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının destekleri ile 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen “6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF21”’in temel hedefi, büyük çabalar sonucunda ortaya çıkarılan buluşların; tanıtılması, farkındalık yaratılması, halkla, üretici ve yatırımcıyla buluşturulmak. Geçtiğimiz son beş yılda dünyanın farklı coğrafyalarından buluşçu, araştırmacı ve yenilikçileri bir araya getirme görevini mükemmel bir şekilde yerine getiren ISIF, pandemi şartları nedeniyle bir yıl aradan sonra yeniden fiziksel olarak dünya buluşçularını İstanbul’da bir araya getirdi.

ÖDÜL TÖRENİNİ İZLEYİN