SAMKART Kullanan Öğrencilerin Bilmesi Gerekenler
14 Eylül 2021, Salı - 10:45
Güncelleme: 14 Eylül 2021, Salı - 11:19

SAMULAŞ, samkart kullanan öğrencilerin öğrenci indiriminden yararlanmasını sağlamak amacıyla kartlara yıllık vize işlemi uygulamaktadır.

Bu kapsamda pandemi döneminde okulların yüz yüze eğitime kapalı olması nedeniyle birçok öğrenci, kart vizeleme (güncelleme) işlemini yapamamıştır. Dolayısıyla başvuru noktalarında yoğunluk oluşmaması ve öğrencilerin zaman kaybetmemesi adına vize işlemleri on-line ortama taşındı. Öğrenciler, İOS ve Android markette SAMULAŞ mobil uygulamasını indirerek kartlarının vizeleme işlemini on-line ortamda gerçekleştirebilirler.

Sağlık Bakanlığın direktifleri doğrultusunda samkartlara HES kodu tanımlaması da zorunlu tutulmuştur. HES kodu tanımlama işlemi de aynı şekilde mobil uygulama ve www.samulas.com.tr üzerinden online olarak yapılmaktadır.