Sağlık Hizmetler MYO’da Mezuniyet Sevinci
09 Temmuz 2021, Cuma - 15:24
Güncelleme: 09 Temmuz 2021, Cuma - 15:43

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO), düzenlediği mezuniyet töreniyle, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene; Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kasap, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, öğretim üyeleri, dereceyle mezun olan 48 öğrenci ve aileleri katıldı.

“Sağlık sektörünün en temel taşlarından biri olarak mezun oldunuz”

Törende mezun öğrencilere hitap eden Sağlık Hizmetleri MYO Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan “Sizler sağlık sektörünün en temel taşlarından biri olarak mezun oldunuz. Sabır, çalışma ve azimle tamamlanabilecek bir eğitim programını, pandemi koşullarına rağmen başarıyla tamamladınız. Bu tören, insanlığa hizmet etmeye hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir geçiş şöleni. Hepinize bu şölen kutlu olsun. Hayatınız sağlıkla, başarıyla, gönül huzuruyla geçirmenizi diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” dedi.

Konuşmasında hayat boyu öğrenmenin ve mesleki bilgileri güncellemenin önemine dikkat çeken Müdür Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan “İş hayatına atıldığınızda aranan, takdir edilen meslektaşlar olmanız ancak bilgilerinizi yenilemeniz, teknolojik gelişmelere uyum sağlamanızla mümkün olacaktır. Bugünün bilgisiyle yetinerek hayatınızı devam ettirirseniz sahip olduğunuz diplomanın anlamsızlaşarak değer kaybedeceğini asla unutmayın. Çünkü elde ettiğiniz başarılar, çıktığınız mertebeler sadece sizlerin değil biz akademisyenlerin de başarı notu olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Mezun öğrencilere OMÜ’yle iletişimlerini koparmamaları ve iş birliğini devam ettirmeleri tavsiyesinde de bulunan Müdür Faruk Tan “Üniversitemizin Rektörlük bünyesindeki Mezunlar Koordinatörlüğüne katılım sağlarsanız hem etkinliklerimizden hem de mesleki gelişiminize katkı sağlayacak bir takım seminerlerden istifade etme fırsatınız olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Sorumluluklarımızın bilincinde olarak var gücümüzle çalışacağız”

Törende mezun öğrenciler adına konuşan Sağlık Hizmetleri MYO’nun dönem birincisi Muradiye Çelik de “Sağlık Hizmetleri MYO mezunları olarak bu meslekteki en önemli hususun, insan hayatı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Mesleğimizin ve Okulumuzun önem ve haysiyetinin farkındayız. Sorumluluklarımızın bilincinde olarak yeniliklere açık olacak, kendimizi geliştirecek, var gücümüzle çalışacağız.” sözleriyle mezun olmanın sevincini ve gururunu paylaşarak verdikleri emekler için akademisyenlere ve ailelere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri verildi. İsmini mezuniyet kütüğüne çakan dönem birincisi Muradiye Çelik’e hediyesini ve başarı belgesini Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan verirken dönem ikincisi Hayriye Soylu’ya Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Emin Kasap, dönem üçüncüsü Pınar Uçar’a da Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Yüksel hediye ve başarı belgesini takdim etti.

Üçüzler Dereceyle Mezun Oldu

Sağlık Hizmetleri MYO mezuniyet töreninde eşine az rastlanır bir durum yaşandı. Aynı okulda öğrenim gören üçüz Gizem, Gaye ve Gamze Gündoğdu kardeşler, dereceye girerek başarıyla mezun olmanın sevincini de birlikte yaşadılar. Gizem Gündoğdu Yaşlı Bakım Programını birincilikle, Gaye Gündoğdu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 1’inci Öğretim Programını üçüncülükle,  Gamze Gündoğdu da Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 2’inci Öğretim Programını üçüncülükle bitirdi. Törende Sağlık Hizmetleri MYO Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, üçüz kardeşleri ve başarılı evlatlar yetiştirdikleri için ailelerini tebrik ederek çiçek takdim etti.