OMÜ İlahiyat Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu
08 Temmuz 2021, Perşembe - 19:13
Güncelleme: 09 Temmuz 2021, Cuma - 15:14

Türkiye’nin önde gelen ilahiyat fakültelerinden biri olan ve yetiştirdiği nitelikli mezunlarla alana katkı sunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının mezunlarını verdi.

Geçen sene Covid-19 önlemleri nedeniyle gerçekleşemeyen OMÜ İlahiyat Fakültesinin Mezuniyet Töreni’nde bu sene geniş katılımla öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşayarak diplomalarını aldı.

İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Hasan Katipoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen 35. Dönem mezuniyet töreni; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, daha sonra Fakülte öğrenci olan Muhammed Furkan Soylu’nun Kuran’ı Kerim Tilavetiyle devam etti.

Mezuniyet törenine; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Osman Eyüpoğlu, Doç. Dr. Faruk Sancar, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, akademisyenler, mezun öğrenci ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

5 yıllık eğitim hayatını tamamlayan bin öğrenci mezun oldu

Törende konuşma yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, "Toplam 4 bin öğrenciye sahibiz. Uzaktan eğitim ve örgün eğitimde, finallerin bitmesiyle 400, toplamda bu yıl itibarıyla bin öğrenciyi fakültemizden mezun ediyoruz. Hocalarım, 'Bedir ashabı yetiştirdiniz' dediler. Bedir ashabının 3 katıyız. Hz. Peygamber 300 kişiyle Bedir'de tarihi değiştirdi. Biz burada inşallah bu bin neferle Türkiye'nin her satında yetişmiş kaliteli, pırıl pırıl gençlerimiz ile bu ülkenin kaderini inşallah değiştireceğiz. Bugün göz aydınlığı günümüz. Ne mutlu ki böyle bir fakültenin mensubu olanlara" dedi.

"Bir zamanlar hocaların ve herkesin rütbeli askerler önünde eğildiği salondayız"

Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen mezuniyet törenlerine de değinen Dekan Yılmaz, şunları söyledi: "Çok zaman önce değil gösterdiğim bu fotoğraf. Bu fakülte mezuniyet töreninde Samsun'un tüm askeri erkanın, bütün ahalinin hocaları yazılı belgelerle burada hizaya çektiği, hiçbir hocanın bu toplantıya katılmama şansının olmadığı ve herkesin o mevcut rütbeliler önünde eğildiği aynı salondayız. Dolayısıyla gelecek 5 yılların, 10 yılların yeniden süzgeçten geçirilmesi gerekiyor. Ben tarihçiyim. Tarihinizi unuttuğunuz zaman geleceğinize yön verme şansına sahip değilsiniz. İlahiyat Fakültesinde çok değil müzik salonunda Kur'an derslerinde 10. Yıl Marşı söyletildiği yıllar. Belgeleri, bunları biz hazırlamadık. Bunu tüm Türkiye'ye 'Ne kadar çağdaş bir ilahiyat fakültesi mezuniyeti yaptık' diye postalarla gönderildiği günleri yaşamıştık. O günlerden bu günlere geldik. O acılardan bu günlere ulaşılmasında kimlerin emeği varsa Allah binlerce kez razı olsun. Rabb'im bir daha o kara günleri yaşatmasın. Gençler, uyanık olacaksınız."

Daha sonra mezun öğrenciler adına İlahiyat Fakültesi birincisi Büşra Dokgöz, bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından dereceye giren İlahiyat Fakültesi örgün program birincisi Büşra Dokgöz ve İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) programı birincisi Okan Eroğlu’na hediye ve başarı belgeleri Dekan Prof. Dr. Metin Yılmaz tarafından verildi. İlahiyat Fakültesi örgün program ikincisi Suat Niyazi ve İLİTAM Program ikincisi Mustafa Alagözlü’ye ise diplomaları Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Osman Eyüpoğlu, Doç. Dr. Faruk Sancar tarafından verildi.

Sonrasında kürsüye davet edilen genç mezunlara diplomaları verildi. Mezuniyet töreninin sonunda öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.