Rektör Ünal “Projeye Dönüşebilecek Fikri Olan Öğrenciler Ar-Ge Bütçemizden Yararlanabilir”
25 Haziran 2021, Cuma - 11:10
Güncelleme: 25 Haziran 2021, Cuma - 16:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tvnet kanalında yayınlanan Esra Esen Atayeter’in sunduğu “Kampüs Yolunda” programının canlı yayın konuğu oldu.

Hafta sonu yapılacak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde gerçekleşen programda Esra Esen Atayeter’in sorularını yanıtlayan Rektör Ünal, OMÜ’nün eğitim vizyonu, olanakları, birimleri, hedefleri, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi vererek üniversite adayı gençlere tavsiyelerde bulundu.

“Özgüven sahibi, donanımlı, gelecek ideali olan ve etik değerlere sahip bir mezun öngörüyoruz”

Rektörlük görevine geldiği tarihten itibaren ilk iş olarak eğitimde revizyon çalışmalarına başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Bu revizyonla öğrencilerimizin istihdam edileceği kurumun beklentilerini karşılayacak ve o kurumu ileriye taşıyacak vizyona sahip olarak mezun olmalarını amaçlıyoruz. Bu nedenle diploma veren tüm birimlerimizin müfredatını ve yeterlilikleri yeniden gözden geçirdik ve dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak güncelleme çalışmalarına başladık. Dolayısıyla öğrencilerimizin eğitim hayatı boyunca kişisel gelişiminden mesleki yeterliliklerini güçlendirmesine kadar gelecek vizyonunu ve ufkunu genişletmesi için bir dizi çalışmamız var. Özgüven sahibi, donanımlı, gelecek ideali olan ve etik değerlere sahip bir mezun öngörüyoruz.” dedi.

Öğrencilerin gelişimi için öğrenci kulüplerini ve uluslararası öğrencilerin sağladığı kültürel çeşitliliği önemsediklerini kaydeden Rektör Ünal “Bunun yanında üniversite adayı öğrencilerimizin bilinçli bir tercihle OMÜ’ye gelmelerini bekliyoruz. Seçtikleri bölüm ve okul konusundaki kararlılıkları bizim için önemli. Çünkü biz Üniversite yönetimi olarak onlara, bir üniversiteden bekleyebilecekleri kütüphane, ar-ge, barınma ve eğitim alırken çalışabilecekleri iş imkânı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Projeye dönüşebilecek fikri olan öğrenciler Ar-Ge bütçemizden yararlanabilir”

Üniversitenin kendi imkânlarıyla oluşturduğu Ar-Ge bütçesinden, projeye dönüşebilecek fikri olan öğrencilerin de yararlanabileceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Akademisyenlerimizin danışmanlığında öğrencilerimiz fikirlerini projeye dönüştürebilir, kendi projesini yazabilir ve uygun görüldüğünde de henüz öğrenciyken meslek sahibi olabilirler. Hatta 2. Sınıfta öğrenim gören, Üniversitemizin büyük ölçüde ortağı olduğu Samsun Teknoparkta firması olan bir öğrencimiz var.” sözlerine yer verdi.

“Üniversitemiz yakın gelecekte kendi kaynağını üretme üzerine bir yapılanmaya girdi”

Akademik yayından çok üretime dönüşerek ekonomiye katkı sunacak projelere önem verdikleri için 2021 yılının Ar-Ge bütçesini bir önceki yıla göre 5 kat arttırdıklarının altını çizen Rektör Ünal “Dolayısıyla Üniversitemiz yakın gelecekte kendi kaynağını üretme üzerine bir yapılanmaya girdi. Biz 2600 akademik personele, 52 bin öğrenciye sahip güçlü bir üniversiteyiz. Bu güçlü beyinleri teşvik ederek, ödüllendirerek sahaya çıkarmayı arzu ediyoruz. Bir düşüncenin projelendirilmesinde onlara rehberlik etmek ve üretime dönüşmesi için bu projeleri destekleyecek kurum ya da firmalarla onları doğrudan buluşturmayı hedefliyoruz. Kısacası Üniversitemizdeki uzmanları, piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirme hususunda ciddi bir çaba içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

“24 saat yaşayan bir kampüse sahibiz”

OMÜ’nün güvenli, ekonomik, kültürel düzeyi yüksek ve saygın bir kentte yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, kampüs hakkında da bilgi vererek şunları söyledi “Kampüsümüz ulaşım ve barınma hususunda ön plana çıkıyor. OMÜ, kampüsünde raylı ulaşım bulunan Türkiye’deki tek üniversite. Bunun yanında kapasitesi yüksek yurtlarımız, öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği yaşam merkezimiz, 24 saat hizmet veren zengin kaynaklara sahip bir kütüphanemiz var. Spor tesisleriyle, olimpik yüzme havuzuyla, doğasıyla 24 saat yaşayan bir kampüse sahibiz.”

OMÜ’nün öne çıkan bölümlerini ve akredite çalışmalarını da izleyicilerle paylaşan Rektör Ünal, tercih yapacak üniversite adayı gençlere hitap ederek “Üniversite adayı öğrencilerimiz tercih yaparken öncelikle ne istediklerini, neyle mutlu olabileceklerini, hangi alanda başarılı olabileceklerini ve yeteneklerini dikkate almaları gerekiyor. “ dedi.