İstatistik Bölümü TÜİK Samsun Bölge Müdürünü Konuk Etti
21 Aralık 2020, Pazartesi - 10:56
Güncelleme: 23 Aralık 2020, Çarşamba - 13:39

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü öğrenci – mezun buluşmalarının 6.’sı; mezunlar, öğrenciler ve Bölüm öğretim elemanlarının katılımıyla on-line (çevrim-içi) gerçekleştirildi.

İstatistik Bölümü mezunu olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürü Halil Emecen, çevrim içi etkinlikte öğrencilere TÜİK'in yapısını, staj imkânlarını ve kariyer hedefleri konularında deneyimlerini aktardı.

İstatistik öğrencilerine staj imkânı

OMÜ İstatistik Bölümü öğrencilerinin, Kurumlarında staj yapma fırsatı bulabileceklerine dikkat çeken TÜİK Samsun Bölge Müdürü Halil Emecen, ayrıca TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü bünyesinde Veri Araştırma Merkezinin (VAM) yakında kurulacağı müjdesini verdi.

Toplantı sonunda İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Terzi, etkinliğe verdiği destek ve öğrencilerin TÜİK'te staj yapabilmesi olanağından ötürü Halil Emecen'e teşekkür etti.

54 kişinin bağlandığı çevrim-içi buluşma, soru-cevap bölümüyle sona erdi.