Yazar Özel Oytun Türkoğlu Samsun Teknopark’ta Kişisel Markalaşma ve Pazarlamayı Anlattı
04 Kasım 2019, Pazartesi - 15:47
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 15:15

Türkiye’de ilk markalaştırma ajansının kurucusu olan Özel Oytun Türkoğlu, “Kişisel Markalaşma ve Pazarlama Etkinliği”nde konuşma yapmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kampüsü’nde yer alan Samsun Teknopark’taydı.

Etkinliğe; Samsun Genç İş Adamları Derneği Başkanı Savaş Gömeç, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Naci Murat ve öğrenciler katıldı.

Şirketlere yerel, ulusal ve uluslararası markalaşma, pazarlama ve yönetim danışmanlığı hizmetleri sunan Özel Oytun Türkoğlu; üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve şirketlerde markalaşma, pazarlama, dijital medya ve iletişim üzerine konuşmalar yapıyor ve konferanslar veriyor.

Sunumunda; yazar ve aynı zamanda iş insanı olan Özel Oytun Türkoğlu, katılımcılarla kişisel markalaşma ve pazarlama hakkında tecrübelerini paylaştı. “Sat Kendini” adlı kitabına atıflar yapan Türkoğlu, konuşmasında pazarlama alanında sosyal medya yönetiminin önemi üzerinde durdu.

Markayı tanımlayan kelime: “alametifarika”

Markayı en güzel anlatan kelimenin “alametifarika” olduğunu söyleyen Türkoğlu “Bu kelime; fark, iz ve işaret anlamlarını taşır. Bir şeyi diğerlerinden ayıran farklı kılan iz veya işarete marka diyoruz. Hepimiz bütün hayatımızı satış üzerine şekillendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından katılımcıların yönelttiği soruları cevaplayan Türkoğlu, Samsun’un şehirleşmesi ve markalaşması hakkındaki fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

“OMÜ Samsun’a değer katıyor”

Teknopark aracılığıyla teknolojiye yapılacak yatırımların, Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesine katkı sağlayabileceğini belirten Türkoğlu, OMÜ gibi köklü bir üniversitenin de Samsun’a değer kattığının altını çizdi.

Etkinliğin ardından Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, katkılarından dolayı konuşmacı Özel Oytun Türkoğlu’na hediyelerini takdim etti.