TÜBİTAK’ta BİGGSamsun’dan İlk İmza
01 Temmuz 2019, Pazartesi - 16:58
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:26

BiggSamsun birinci dönem girişimcisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1512 Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında 200 bin TL’lik sözleşmeye imza attı.

“Sanayi Uygulamalarına Yönelik Atık Alüminyumdan Yeni Nesil Hibrit Kompozit Köpük Üretimi” adlı projesiyle almaya hak kazandığı 200 bin TL’lik hibenin sözleşmesi için Ankara merkezli TÜBİTAK’ta hazır bulunan başarılı OMÜ akademisyeni Doç. Dr. Gürbüz’e, imza töreninde TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim Programı yetkililerinin yanı sıra Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak da eşlik etti.

Örnek bir akademik girişimcilik öyküsü

BiggSamsun’a başvuru sürecinden sonra ön eleme aşamalarını geçerek proje fikrine hazırlanan Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, BiggSamsun ile TÜBİTAK panellerine katıldı. TÜBİTAK panel ve değerlendirmesini de geçen Gürbüz, 200 bin TL hibe alarak Samsun Teknopark’ta firmasını kurdu ve Samsun’daki akademik girişimciliğe örnek teşkil edecek bir başarıya imza attı.

Uygulayıcı kuruluşlar tarafından hayata geçirilen TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim Programı’nın uygulayıcılarından biri olan Samsun Teknopark’ın yürütmüş olduğu BiggSamsun, girişimcilere sunduğu eğitim programları ve her aşamada sunduğu desteklerle girişimcilerin sermaye  desteğini alma şanslarını artırarak teknolojik ve yenilik odaklı  fikirlerini hayata geçirmelerine destek olmaya devam ediyor.