Lisansüstü Öğrenciler için TÜBİTAK Destekli Proje Hazırlama Eğitimi
21 Haziran 2019, Cuma - 14:39
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:36

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 2237 - A çağrısı kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Yaman’ın proje yürütücülüğünü yaptığı “Eğitim Bilimleri Alanlarında Lisansüstü Eğitim Gören Öğrenciler için Proje Hazırlama Kursu” desteklenmeye layık görüldü.

2019 Yılı TÜBİTAK 2237 - A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen “Eğitim Bilimleri Alanlarında Lisansüstü Eğitim Gören Öğrenciler için Proje Hazırlama Kursu”nun proje açılışı 03 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşecek.

6 üniversiteden 12 öğretim üyesi eğitim verecek

Yürütücülüğü Doç. Dr. Süleyman Yaman’ın yaptığı proje, 3 - 8 Eylül 2019 tarihleri arasında 6 gün boyunca sürecek ve projede 6 farklı üniversiteden toplam 12 öğretim üyesi eğitim verecek. Söz konusu proje; alan eğitiminin ve eğitim bilimlerinin farklı alanlarında lisansüstü öğrenim gören öğrencilere, proje hazırlamanın tüm aşamalarını uygulamalı olarak öğretmeyi amaçlıyor. Böylece lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin, bir projenin yürütülmesinde hazırlık aşamasından raporlama sürecine kadar olan her basamağa ilişkin bilgi edinmeleri sağlanmış olacak.

Giderler ve iaşe TÜBİTAK tarafından karşılanacak

Projeye Türkiye’nin farklı üniversitelerinde yüksek lisans tezi veya doktora dersi aşamasında öğrenim gören öğrenciler katılacak. Toplam 24 kişiden oluşacak katılımcı grubun; alan eğitimi ve eğitim bilimlerinin farklı disiplinlerinden ve farklı üniversitelerden olması, katılımcıların farklı kültürleri ve disiplinleri tanıması açısından önemsenmekte. Bu program ile katılımcıların konaklama, ulaşım, kırtasiye giderleri ve iaşeleri TÜBİTAK tarafından verilen etkinlik bütçesinden karşılanacak. Etkinlik eğitimlerinin tamamı Samsun Konaks Otel Konferans Salonu’nda gerçekleşecekken, konaklama da yine aynı otelde olacak.

Yerel Düzenleme Kurulu

Dr. Öğr. Üyesi Seyfullah Gül - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Dr. Öğr. Üyesi Şener Şentürk - Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz