OMÜ-TTO’dan TÜBİTAK 2219 ve 2214’te Büyük Başarı
17 Haziran 2019, Pazartesi - 15:00
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 14:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin (OMÜ-TTO); akademisyenlere verdiği destekle birlikte TÜBİTAK tarafından kabul edilen proje sayısının artması dikkat çekiyor.

TÜBİTAK; 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı ve 2214 Yurt Dışı Doktora Sırası Burs Programı’na, OMÜ-TTO tarafından destek verilen 7 proje başvurusunun 5’ini kabul etti.  OMÜ-TTO’nun düzenlediği bilgilendirme etkinlikleri ve proje uzmanlarından alınan destekler sonrasında yapılan proje başvurularında kabul oranı her geçen gün artıyor.

Akademisyenlerin; TÜBİTAK, AB, HORİZON gibi dış kaynaklı proje destekleri hakkında bilgi sahibi olması için bilgilendirme toplantıları, etkili proje yazım eğitimleri ve bire bir proje destekleri gerçekleştiren OMÜ-TTO, kabul edilen proje sayılarının artmasıyla birlikte projeler konusundaki tecrübe ve bilgisini bir kez daha ortaya koydu.

Bu bağlamda Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse, Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Seden Doğan, Ziraat Fakültesi Arş. Gör. Emre Tunca, Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Mehmet Fatih Yılmaz ve Arş. Gör. Arife Şimşek; 2219 ve 2214 programlarına başvurarak projesi kabul edilen ve araştırmalarına yurt dışında devam etme hakkını kazanan akademisyenler olarak öne çıktı.