OMÜ-TTO’dan Proje ve Patent Eğitimi
28 Mayıs 2019, Salı - 16:24
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:35

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve OMÜ Personel İşleri Daire Başkanlığı iş birliğinde üniversite dışı ulusal proje kaynaklarına yönelik gerçekleştirilen ‘Dış Kaynaklı Proje Yazım Eğitimleri’nde sona gelindi.

Toplamda 21 eğitim gerçekleştiren OMÜ-TTO, bu eğitimlerde 490 akademisyene dış kaynaklı proje yazma eğitimi verdi. 70 saat proje yönetimi, 70 saat fikri sınai mülkiyet hakları eğitimi ve 150 saat uygulamalı proje yazma eğitimi gerçekleştirilirken, eğitimlerin ardından proje süreçlerine farklı bakmaya başlayan akademisyenlere proje yazım desteği verildi.Eğitimlerin bir başka alanı olan fikri sınai mülkiyet hakları eğitimi neticesinde ise patent konusunda farkındalık oluşan akademisyenlerle patent görüşmeleri gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen eğitimlerden memnuniyetlerini dile getiren akademisyenler, eğitimlerle ilgili gerçekleştirilen anketlerde de OMÜ-TTO’nun dış kaynaklı proje yazım eğitimi ve proje konusundaki deneyimlerini aktarmada gösterdiği başarıyı bir kez daha tasdikledi.

Akademisyenlere dış kaynaklı proje yazım eğitimi gerçekleştiren tek TTO olduklarını belirten TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, “Personel İşleri Daire Başkanlığı ile birlikte planladığımız eğitimin Türkiye’de başka bir örneği yok. Akademisyenlerimizin dış kaynaklı proje yazmalarını önemsiyoruz, bu yüzden bu eğitimleri gerçekleştirdik ve iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“Eğitim ve Etkinliklerimiz Devam Ediyor.”

OMÜ akademisyenleriyle bir arada olmanın ve eğitimler gerçekleştirmenin faydalı olduğunu dile getiren TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, “21 eğitim gerçekleştirdik ve hepsi çok keyifli ve yararlı oldu. Hocalarımızla bir arada bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak, proje ve patent fikirlerini dinlemek bizleri de mutlu ediyor ve akademisyenlerin proje ve patent konusundaki isteklerini görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. OMÜ-TTO olarak proje, patent, girişimcilik alanlarında eğitim ve etkinliklerimiz devam ediyor. Gerçekleştirilen 21 eğitimde özveriyle çalışan TTO ekibine de teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.