OMÜ-TTO’dan AR-GE Buluşması
06 Mayıs 2019, Pazartesi - 11:40
Güncelleme: 23 Ocak 2020, Perşembe - 15:28

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) tarafından öğretim üyelerine ve bölgede faaliyet gösteren sanayi firmalarına yönelik üniversite-sanayi iş birliğini artırmak amacıyla “OMÜ-TTO ve AR-GE Buluşması” düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen program, farklı kurumlardan birçok AR-GE uzmanını bir araya getirdi.

Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak’ın açılış konuşması ile başlayan pogramda konuşmacılar arasında; TÜBİTAK BİLTEG Bilimsel Programlar Başuzmanı Dr. Zeynep Deniz Eygi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Ofisi (ETTOM) Sanayi İlişkileri Uzmanı Dr. Halil İbrahim Özer, Sampa A.Ş. Fikrî Haklar Şefi Erdem Şahinkaya, Silverline A.Ş.’den AR-GE Direktörü Sezgin Bahtiyar ile AR-GE Uzmanı Tuğçe Şimşek yer aldı.

Başarılı AR-GE’ye hangi noktalardan gidebiliriz?

Programda TÜBİTAK BİLTEG Bilimsel Programlar Başuzmanı Dr. Zeynep Deniz Eygi; bilimsel destek programları, uluslararası sanayi ve AR-GE projelerini içeren ilk sunumla katılımcılara hitap etti. Ardından Silverline AR-GE Direktörü Sezgin Bahtiyar Silverline’in ürün portföyü, üretim tesisleri ve TÜBİTAK için hazırladıkları projelerden bahsetti.

Üniversite-sanayi iş birliği temelinde olması gerekenleri aktarmak için söz alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ETTOM Sanayi İlişkileri Uzmanı Dr. Halil İbrahim Özer de “Başarılı AR-GE’ye Hangi Noktalardan Gidebiliriz?” sorusuna odaklanarak başarılı AR-GE’nin vitaminlerini anlattığı sunumu gerçekleştirdi.

Programın son konuşmasını yapan Sampa Otomotiv Fikrî Haklar Şefi Erdem Şahinkaya, Sampa Otomotiv’in TÜBİTAK ile birlikte gerçekleştirdiği projeleri paylaştı.

Programın sonunda Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaketlerini takdim etti.