MENU

Rektör Ünal, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde İncelemelerde Bulundu
16 Ağustos 2023, Çarşamba - 19:40
Güncelleme: 17 Ağustos 2023, Perşembe - 09:07
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) sahip olduğu bütün kampüslerin 7/24 yaşanabilir bir hale getirilmesini misyon olarak belirleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve ekibi; Çarşamba ilçesinde bulunan Mustafa Kemal Güneşdoğu Kampüsü’nü ziyaret ederek kampüsün mevcut alt yapısının güçlendirilmesi noktasında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Düzenlenen ziyarete Rektör Ünal'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Çarşamba Belediyesi Başkanı Av. Halit Doğan, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Ak, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Gökhan Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çayıroğlu, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkilileri ile akademik ve idari personeller katıldı.

Rektör Ünal, "Öğrencinin Kampüste mutlu olması gerekiyor”

Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nün sahip olduğu alt yapının birçok kampüse göre oldukça ileri durumda olduğunun altını çizen Rektör Ünal, “Kampüsün bu noktalara gelmesinde Çarşamba Belediyesi’nin büyük katkısı ve desteği var. Destek ve katkılarından ötürü Belediye Başkanımız Halit Doğan’a teşekkürlerimi iletiyorum. Bu aslında sahiplenme anlamına geliyor. Kampüsün mevcut durumunu daha da ileriye götürecek çalışmalara başladık. Yürütülen çalışmalarda gelişen dünyanın ve buna mukabil ülkemizin ihtiyaçları, makro ölçekten mikro ölçeğe doğru değerlendirildi ve buna dönük bir projeksiyon gerçekleştirildi. Nitekim öğrencinin kampüste mutlu olması gerekiyor. Bununla beraber Çarşamba’da hızlıca kampüs merkez kütüphanesini hayata geçirmek istiyoruz. Kütüphaneyle ilgili plan, projeler hazırlandı. Kampüsteki fakültelerimizin belirlediği kitap koleksiyonunu zenginleştirmek istiyoruz. Kütüphane hayata geçirildiğinde sadece kampüse değil, Çarşamba’nın tümüne açık olacak ve asgari 16 saat faaliyet gösterecek. Böylelikle içe kapanık bir anlayışın aksine eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme (AR-GE) ekseninde ilçeyle var olan bağın güçlenmesini hedefliyoruz. Bu çalışma dışında ise kampüsün girişini ve çevre düzenlemesini yeniden dizayn ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Üniversite ile alakalı ortaya koyduğumuz bir ufuk var”

Göreve geldikleri ilk andan değişim ve dönüşüm çalışmalarına başladıklarını ifade eden Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitenin eğitim sisteminde ve AR-GE çalışmalarında revizyona gittik. Nitekim Üniversite ile alakalı ortaya koyduğumuz bir ufuk var. Yapılan çalışmalarla sert bir tırmanış yaşadık ama bunun yeterli olarak görmüyoruz. Kampüsler de bu sürecin ayaklarından birini oluşturuyor. Başka bir anlatımla eğitim sistemi ve AR-GE kampüsten bağımsız olarak düşünülemez.” sözlerine yer verdi.

Başkan Doğan, “Öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız”

Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’ne oldukça önem verdiklerinin altını çizen Başkan Doğan, “Kampüs alanının mevcut alt yapısının daha ileriye götürülmesini destekliyoruz. Kampüsü tümüyle yaşanabilir bir hale getirmek ve öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bugün burada Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal ile birlikte yapılabilecekleri detaylıca ele aldık. Üzerimize düşenleri elimizden geldiğince Üniversiteyle birlikte ortak hareket ederek gerçekleştireceğiz. Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde oluşturulacak merkez kampüs kütüphanesi ve çevre düzenlemeleriyle Çarşamba’mızdaki yüksek öğrenim kurumlarının cazibesinin ve tercih edilebilirliğinin artmasını ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde yapılanan incelemelerde yapılabilecek başka çalışmaların istişaresiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected