MENU

Genç Sanatçılar Devlet Konservatuarı'ndan Mezun Oldu
06 Temmuz 2023, Perşembe - 09:32
Güncelleme: 06 Temmuz 2023, Perşembe - 10:04
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuarı, 2022-2023 yılı mezunlarını birçok sanatsal etkinliğin yapıldığı törenle uğurladı.

Devlet Konservatuarı Sahnesinde gerçekleşen törene; Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Can Karahan, Konservatuar Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Gültekin Şener, Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz Yiğit, öğretim elemanları, mezunlar ve aileleri katıldı.

“Bir sanatçı olarak da kendinizi geliştirdiniz”

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Can Karahan, “Başladığınız yolculuğun sonunda, hayatınızın yeni bir sayfasına geçiyorsunuz. Başlangıçta, müzik aşkıyla başladığınız bu yolculukta, sadece bir öğrenci olarak değil, aynı zamanda bir sanatçı olarak da kendinizi geliştirdiniz. Sizler, tutkulu, yetenekli ve özverili genç bireyler olarak burada bulunuyorsunuz. Her biriniz, müziğimizin gücünü, inceliğini ve derinliğini daha da büyütmek için sektöre katkıda bulunmaya hazırsınız. Sizleri, müziğin evrensel dilini konuşan ve Türk müziğini gelecek nesillere aktaran genç yetenekler olarak görmekten dolayı son derece gururluyum.” diye konuştu.

“Mezun olduğum için gururlu ve de mutluyum”

Mezun öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini paylaşan Konservatuar birincisi Pınar Gökçe Pambuk ise “OMÜ Devlet Konservatuvarı birincisi olarak mezun olduğum için gururlu ve de mutluyum. Beş yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün hayalini ve heyecanı ile bu yola çıktık. Şimdi ise bu yolu bugün burada sonlandırıyoruz. Bu süreç boyunca çok sevdiğim, değer verdiğim hocalarıma; güzel anılar biriktirdiğim arkadaşlarıma, bana her zaman güvenen ve yanımda olan aileme; bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak mezuniyet sevincimizi paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Mezun olan arkadaşlarıma hayatlarında başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.” dedi.

Törende Konservatuar mezunları tarafından katılımcılara konser verildi. Daha sonra Konservatuar birincisi Pınar Gökçe Pambuk, ikincisi Ayşenur Kanat ve üçüncüsü Orhan Yolcu’ya hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Tören sonunda Konservatuar öğrencileri keplerini havaya fırlatarak bu özel günlerinin tadını çıkardılar.

X
Secure Login

This login is SSL protected