Geleceğin Sanatçıları OMÜ’den Uğurlandı
27 Haziran 2025, Cuma - 15:50
Güncelleme: 27 Haziran 2025, Cuma - 15:50

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı 2024-2025 akademik yılında başarı gösteren öğrencileri gururla mezun oldu.

OMÜ Devlet Konservatuarında Müzik Bölümü ve Geleneksel Türk Müziği Bölümünden 24 öğrenci mezun olmanın heyecanını yaşadı.

OMÜ Sahnesinde düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Can Karahan, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Kesten, “Öğrendiklerinizi üretime ve topluma katkıya dönüştürecek bireylersiniz”

Programa katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, “Bugün yalnızca bir mezuniyet değil, aynı zamanda emeklerinizin, azminizin ve inancınızın bir sonucunu kutluyoruz. Sizler artık meslek hayatına adım atacak, öğrendiklerinizi üretime ve topluma katkıya dönüştürecek bireylersiniz. Unutmayın; eğitim ömür boyu süren bir yolculuktur. Kendinizi geliştirmeye, öğrenmeye ve üretmeye her zaman devam edin. Ülkemizin sizler gibi çalışkan ve sorumluluk sahibi gençlere ihtiyacı var. Mezun olan tüm öğrencilerimizi kutluyor, yollarının ve bahtlarının açık olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Can Karahan: “Sanat yolculuğunuzda ilham vermeye devam edin”

Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Can Karahan, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin azim ve tutkuyla sürdürdükleri çalışmaların meyvesini aldıklarını vurguladı.

“Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum diyen Karahan, öğrencilerin yalnızca yeteneklerini değil, aynı zamanda disiplin ve özgünlüklerini de geliştirerek sanat yolunda önemli birer adım attıklarını ifade etti.

“Her birinizin farklı bir hikâyesi, farklı bir sesi var”

Karahan, “Her birinizin farklı bir hikâyesi, farklı bir sesi var. Müziğin gücüyle ilham vermeye, ruhlara dokunmaya devam edin. Unutmayın, sanat sahneyle sınırlı değildir; yaşamın her alanında keşfedilmeyi bekler,” sözleriyle mezunlara seslendi.

Ebeveynlere ve öğretmenlere de teşekkür eden Karahan, “Onların desteği, bu başarıların temelidir,” dedi. Mezunlara ise şu sözlerle veda etti: “Sanat yolculuğunuzda cesaretle ilerleyin; çünkü sizler, geleceğin sanatçılarısınız. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Konservatuvar Birincisi Aralan, “Sanatın taşıyıcısı olmanın gururunu yaşıyorum”

Devlet Konservatuvarı birincisi Tuğba Aralan, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, sanatın taşıyıcısı ve aktarıcısı bir birey olarak kürsüde yer almaktan büyük gurur duyduğunu belirtti. “Yıllar süren müzik yolculuğum, sadece bir öğrencilik süreci değil; kişisel, sanatsal ve ruhsal bir dönüşüm oldu. Bu süreçte yanımda olan kıymetli hocalarıma, aileme ve arkadaşlarıma minnettarım” diyen Aralan, sanatı gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu içtenlikle üstlendiklerini vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözüne atıf yapan Aralan, sanatın yaşatılması ve doğru aktarılması için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Tüm arkadaşlarına başarı, sağlık ve mutluluk dileyen Aralan, “Sanatın ve bilimin ışığında umutla şekillenen bir gelecekte yürümek dileğiyle herkese teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı 1’incisi Tuba Aralan,  ikincisi  Genel Müzikoloji Anabilim Dalı Serhat Çohadar ve üçüncüsü Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı öğrencisi Çetin Buğrahan Özbilgin hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Tören; keyifle dinlenen ve çok sayıda alkış alan, mezun öğrencilerin müzik dinletisinin ardından öğrencilerin kep fırlatarak mezuniyetlerini kutlamasıyla sona erdi.