MENU

OMÜ’nün Uluslararası Akademik İş Birliği Zincirine Bir Halka Daha Eklendi
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 17:28
Güncelleme: 24 Mayıs 2023, Çarşamba - 20:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Endonezya’da temaslarına devam eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Muhammadiyah Jakarta Üniversitesini (Universitas Muhammadiyah Jakarta – UMJ) ziyaret etti.

Rektörlükte gerçekleşen ziyarette Rektör Ünal, Muhammadiyah Jakarta Üniversitesi Rektörü Dr. Ma'mun Murod, rektör yardımcıları ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı ile bir araya geldi.

Buluşmada Rektör Dr. Ma'mun Murod, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın bizzat ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını vurgulayarak her iki üniversite arasında kurulacak bağın ve akademik ilişkilerin uzun soluklu ve kalıcı olmasını temenni etti.

Rektör Ünal geniş kapsamlı sunumuyla OMÜ’yü tanıttı

Görüşmede Rektör Prof. Dr. Ünal; OMÜ’nün vizyon ve misyonunun yanı sıra, öğrenci kapasitesi, yayın faaliyetleri, patent ve proje çıktıları, teknik-akademik donanımı ve akreditasyon süreci, ‘Araştırma Üniversitesi’ olma yolundaki çalışmaları hakkında geniş kapsamlı sunumuyla ev sahibi Üniversitenin yetkililerini bilgilendirdi.

Farklı konulardaki iş birliğini kapsayan protokol imzalandı

Sunumun ardından her iki taraf arasında ortak programları hayata geçirme ve geliştirme ile gelecek dönemlerde ziyaret trafiğinin artması ve yüksek lisans ve doktora konusunda ortak hareket etme üzerine mutabakat sağlandı. Ardından Rektör Ünal ve Rektör Murod, sözü edilen farklı konulardaki iş birliklerini haiz protokole imza attı.

Rektör Ünal “Her iki üniversitenin paylaşacağı pek çok değer var”

Protokolün içeriğine dair bilgiler paylaşan Rektör Ünal, anlaşma ile ortak projeler geliştirme ve yürütme, akademik yayınlar yapma, akademik etkinliklere ortak katılım sağlama, öğrenci değişimi gibi hususlarda paydaşlığı hedeflediklerini dile getirdi. Rektör Ünal, akademik iş birliği ve ortaklığın yanı sıra Türkiye ve Endonezya arasındaki tarihî bağların ve kültürel köprünün daha da sağlamlaşması adına misyon üstlendiklerine dikkat çekerek her iki üniversitenin paylaşacağı pek çok değerin bulunduğunu kaydetti.  

Ziyareti ve ortak hareket etme fikirleri için Rektör Ünal’a teşekkürlerini sunan Rektör Dr. Ma'mun Murod, OMÜ ailesine sevgi ve selamlarını iletti.

Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected