Rektör Yardımcısı Alışır’dan Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğine Ziyaret
20 Mayıs 2023, Cumartesi - 09:10
Güncelleme: 20 Mayıs 2023, Cumartesi - 09:12

Temaslarda bulunmak üzere yurt dışına çıkan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır ve beraberindeki heyet, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Rektör Yardımcısı Alışır’a; Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Görkem Dengiz, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Mutuk, Öğr. Gör. İsmail Can ve Öğr. Gör. Mustafa Çemberci de eşlik etti.

Ziyaret kapsamında, iki ülke arasındaki eğitim ve kültürel işbirliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

Görüşmede; öğrenci değişim programları, ortak araştırma projeleri ve akademik personel hareketliliği konuları üzerinde duruldu. Her iki taraf da bu tür etkinliklerin üniversiteler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve kültürel alışverişin artmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Ziyaret sırasında Prof. Dr. Alışır, Azerbaycan Büyükelçisi Bağcı’ya OMÜ'nün son yıllarda aldığı başarıları ve uluslararası tanınırlığı hakkında bilgi verdi. Alışır, OMÜ'nün, uluslararası düzeyde tanınan bir eğitim kurumu olma hedefine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu doğrultuda Azerbaycan ile işbirliğini artırmak istediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Alışır ile Azerbaycan Büyükelçisi Bağcı, OMÜ'nün Azerbaycanlı öğrencilerine sunduğu burs programları ve destekler hakkında da bilgi alışverişinde bulundular. Büyükelçi Bağcı, OMÜ'nün Azerbaycanlı öğrencilere sağladığı imkanlardan dolayı memnuniyetini dile getirirken, Rektör Yardımcısı Alışır da Azerbaycanlı öğrencilerin üniversite yaşamlarını kolaylaştırmak için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Görüşme sonunda iki ülke arasındaki eğitim ve kültürel işbirliğini artırma konusundaki kararlılık vurgulandı. Her iki taraf da gelecekteki etkinliklere yönelik çalışmalar yapma konusunda mutabık kaldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır ve beraberindeki heyetin, Azerbaycan Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ile gerçekleştirdiği bu ziyaret, iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerinin güçlenmesine ve kültürel alışverişin artmasına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.