MENU

OMÜ Ailesi, Konuklarıyla Birlikte İftar Yaptı
04 Nisan 2023, Salı - 19:31
Güncelleme: 06 Nisan 2023, Perşembe - 11:06
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasındaki Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) 48’inci Kuruluş Yıl Dönümü vesilesiyle OMÜ Üst Yönetimi tarafından şehrin kamu temsilcileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenciye iftar verildi.

OMÜ Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programına; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Selim Eren ve Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gökhan Dürümlü, Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, akademik personel ve aileleri ile öğrenciler katıldı.

“Eğitimden ekonomiye, kültürden sağlığa kadar birçok alanda katkıda bulunuyoruz”

İftar programının başında söz alan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, ülkemizde yaşanan deprem ve sel felaketi sebebiyle yaşamını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek “OMÜ yarım asrı doldurmak üzere olan köklü bir kurumdur. Üniversitemiz 1 Nisan 1975 yılında 3 fakülte ile kuruldu ve zaman içerisinde yapılanmasını hızlandırarak fakülte sayısını 20’ye, meslek yüksekokulu sayısı 12’ye, enstitü sayısını ise 2’ye çıkardı. Bu hâliyle Üniversitemiz bölgenin en önemli aktörleri arasında yer alıyor. Alınan akreditasyonlarla birlikte fakültelerimizin gücü, gün geçtikçe katlanıyor. Bölgede eğitimden ekonomiye, kültürden sağlığa kadar birçok alanda katkıda bulunuyoruz.” dedi.

“OMÜ Vakfını kuran yöneticiler ve bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz”

Konuşmasında OMÜ ve OMÜ Vakfının kurucu iradesine duydukları şükran ve minnettarlığı vurgulayan Rektör Ünal, devamında “Kurumumuza vakıf üzerinden destek verenlerle birçok ortak çalışmada bulunduk. Vakıf ile ortak alanlar inşa ettik ki içinde bulunduğumuz mekân da bunlardan birisi. Bu nedenle geçmişte OMÜ Vakfını kuran yöneticiler ve bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. 48. yıl dönümünde sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Böyle bir etkinliğin başlangıcında kurucu iradeye olan minnettarlığımızı vurgularken OMÜ’nün Samsun’da kurulmasını düşünen, emek verenleri saygıyla selamlıyor, ahirete irtihal edenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizler de bırakılan bu mirası, bir adım daha ileriye taşımaya gayret ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

“Üniversite olarak topluma hizmet vermeye söz verdik”

OMÜ’nün sahip olduğu vizyona dikkat çeken Prof. Dr. Ünal, Üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda üst sıralara yükselmesi için başlatılan eğitim revizyonu ve araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmalarının üzerinde durarak şöyle devam etti:

“Üniversitelerin kendi geleceğini temin etmesi, kendi kaynaklarını üretmesi ve kendisinden beklenen bütün unsurları karşılayacak güçlü bir yapısının olması gerekiyor. OMÜ olarak gelecek planlarımızı stratejik bir şekilde masaya koyup kendi geleceğimize yön veriyoruz. Geleceğimizin mirasçısı olan öğrencilerimizle toplumumuza, bölgemize ve ülkemize katkıda bulunacağız. Temel hedefimiz; topluma katkı sağlayacak eğitim sistemi kurmak. Stratejik programlar içerisinde en önemli alanın eğitim ve AR-GE revizyonu olduğunu düşünüyoruz. Üniversite olarak topluma hizmet vermeye söz verdik.”

“Başarılarımızı artırarak araştırma üniversitesi olmayı hedefliyoruz”

OMÜ’nün büyük bir başarıya imza atarak 46. sıradan 35. sıraya yükseldiği Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2022 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin 1 Nisan 2023 Cumartesi günü açıklandığına ve bu tarihin de OMÜ’nün 48. kuruluş yıl dönümüne denk geldiğine işaret eden Rektör Ünal “OMÜ; TÜBİTAK 2022 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 2021 yılına göre 11 basamaklık bir sıçrayışla Türkiye’deki üniversiteler arasında 35'inci sıraya yerleşti.  Ayrıca Üniversitemiz 2021 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından kurumsal akreditasyon verilen Türkiye’deki sayılı üniversitelerden biri oldu. Başarılarımızı artırarak araştırma üniversitesi olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Hedeflerimize yaklaştığımıza ve bunları gerçekleştireceğimize inanıyoruz”

Üniversitenin bölgede ve ülkede etkin rol oynadığını vurgulayan Rektör Ünal, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“OMÜ, kurumsal gelişimini tamamlamış ve gelecek açısından sadece Samsun’da değil, kendi bünyesinden ayrılmış olan 4 farklı üniversite ile de diğer bölgelerde etkin rol alan bir yükseköğretim kurumudur. Özellikle de çevresi ve fiziki imkânlarıyla, kadrosunun vefakâr, sadıkane çalışmalarıyla bölgenin ve ülkemizin uluslararası rekabet gücüne katkı sağlayacak güce sahip. Çıktığımız bu yolda her günümüzü ve her dakikamızı verimli değerlendirmek suretiyle hedeflerimize yaklaştığımıza ve bunları gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

Ramazan ayının bereketini paylaşmayı, birlik ve dayanışmayı amaçlayan iftar programı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Kamera: Zekican Gürkan / Kurgu: Muhammed Dulkadir 

X
Secure Login

This login is SSL protected