MENU

OMÜ Üst Yönetimi Öğrencilerle Genç Kızılayın İftar Sofrasında
20 Nisan 2022, Çarşamba - 16:40
Güncelleme: 21 Nisan 2022, Perşembe - 09:41
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Üst Yönetimi, Genç Kızılay ve OMÜ Vakfı iş birliğinde organize edilen iftar programında öğrencilerle birlikte iftar açtı.

OMÜ Yaşam Merkezi’nde verilen iftarda; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Recep Sancak ve Prof. Dr. Selim Eren, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İdris Varıcı, akademisyenler, Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu ile Yönetim Kurulu üyeleri, OMÜ öğrenci toplulukları üyeleri, idari çalışanlar ve çok sayıda öğrenci bir araya geldi.

Ramazan ayının manevi ikliminde bereketi paylaşmayı, birlik ve dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlayan iftar programında söz alan Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu, Rektör Ünal ve OMÜ Üst Yönetimi başta olmak üzere OMÜ Vakfı ile emeği geçen çalışanlara şükranlarını sundu.

Şube Başkanı Ahmet Muştu "Türk Kızılay, hayırseverlerin hayra uzanan eli olmayı görev edinmiş bir kurum"

Konuşmasında Türk Kızılayın önemi ve işlevini vurgulayan Şube Başkanı Muştu "Bildiğiniz üzere Türk Kızılayı, ülkemizi yurt dışında başarı ve gururla temsil ediyor. Her türlü afette ve mazlum coğrafyalarda beklenilen ve sizlerin yani hayırseverlerin hayra uzanan eli olmayı görev edinmiş bir kurum. Büyük bir sivil toplum kuruluşu olarak Türk Kızılayın gönüllü gençleri aramızda, sağ olsunlar, sosyalleşme çabasıyla toplumsal sorumluluklarını yerine getiriyorlar. İnşallah bu emeğin güzel geri dönüşleri olacak. Bu değerli gençlerimiz gelecekte belki Türk Kızılayın sorumluları olarak görev yapacaklar. Gününüz, geceniz ve ömrünüz hayırlı ve bereketli olsun. Mevla, hayırlı güzel günlerde her zamanki gibi beraber olmayı nasip etsin." diye konuştu.

Rektör Ünal "Türk Kızılayın gücü, görünürlüğü, operasyon yeteneği bizleri her zaman gururlandıran unsurlar"

Ardından katılımcılara hitap eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da Türk Kızılay paydaşlığında gerçekleştirdikleri iftar programında öğrencilerle buluşmaktan duydukları memnuniyeti belirterek "Üniversiteler sadece bir insan topluluğu olarak görülmemeli. Bizler sizleri geleceğin mimarları görüyoruz, bu ülkenin geleceğini inşa edecek bireyler olarak kabul ediyoruz. Türk Kızılayı da Türkiye’yi temsil etmesi bakımında dünyada biricik ve eşsiz olan güzide bir kuruluşumuz. Dolayısıyla böylesi bir etkinlikte Kızılayın genç nesille buluşarak beraber çalışma imkânı arayışında olması son derece değerli. Bundan sonraki süreçte de özellikle Kızılay ile daha yakın çalışmak arzusundayız. Evet Kızılayın en temel misyonu, hastalara ve ihtiyacı olanlara kan temin etmektir ama bu kuruluşun gücü, görünürlüğü, operasyon yeteneği bizleri her zaman gururlandıran unsurlar. Sahip olduğu bu özellikler, Kızılayın uluslararası arenada daha da görünür olmasını sağlıyor. Burada niyet, çaba ve emek son derece halis ve temiz. Bu bağlamda Üniversite olarak Kızılay ile birtakım etkinlikler yapmak suretiyle farkındalık oluşturma ve bu duyarlılığı derinleştirme niyetimiz var. Umarım ilerleyen günlerde bahsettiğim bu etkinliklerde buluşmuş oluruz. Öğrencilerimize de sınavlarda başarılar diliyorum." sözlerine yer verdi.

Genç Kızılayın gönüllü öğrencilerinin de görev aldığı iftar programı dualar eşliğinde sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected