MENU

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Toplanan Yardımlar Deprem Bölgesine Gönderildi
08 Şubat 2023, Çarşamba - 18:48
Güncelleme: 09 Şubat 2023, Perşembe - 10:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan ve 10 ili etkileyen deprem için toplanan 21 bin adet ürünün yer aldığı yardım tırını afet bölgesine doğru yola çıkardı.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda toplanan yardımlar; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’un öncülüğünde depremden etkilenen bölgelere gönderildi.

Tıbbi malzeme ve ilaç başta olmak üzere AFAD’ın öncelikli ihtiyaç listesine göre; "Yorgan, battaniye, jeneratör, elektrikli ısıtıcı, büyük-küçük tüp, cep ısıtıcısı, powerbank (taşınabilir şarj aleti), çocuk (1-5 yaş) ve erişkin montu, kışlık çorap, kadın-erkek ayakkabısı, kadın-erkek poları, içlik, uyku tulumu, yastık, tek kullanımlık tabak, bardak, çatal ve kaşık, kavurma, peynir, konserve, çay, kahve, su, ekmek ve hazır gıda" olmak üzere yardımlar toplandı.

Yardım kampanyası personel ve öğrencilerin etkin katılımıyla yürütüldü

OMÜ’nün personel ve öğrencilerinin etkin katılımıyla yürütülen yardım kampanyası çerçevesinde kısa sürede yardım toplandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “6 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde ilk yardımlar toplanmaya başlandı ve araçlar dolar dolmaz deprem bölgesine gönderiyoruz. Deprem bölgesinden kurtarma görüntüleri geldikçe bizler de burada bir nebze olsun rahatlıyoruz. Depremden sağ çıkan vatandaşlarımızın üşümemesi, karınlarının doyması burada daha güçlü çalışmamıza vesile oluyor. Yardımlarda bulunan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

2. Arama Kurtarma Takımı bölgeye sevk edildi

Atatürk Kültür Merkezi'nde bölgeye gidecek 2. Arama Kurtarma Takımı'nı bölgeye sevk ettiklerini belirten Rektör Ünal, “OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden doktor, hemşire ve sağlık personeli ile teknik personelden oluşan 40 civarındaki bir ekip, Üniversitenin otobüsüyle gönderildi, 60 kişilik sağlık görevlisini de ekipler hâlinde hazır bekletiyoruz. Gelen talepler doğrultusunda bu arkadaşlarımız, ekipmanlarıyla deprem bölgesine sevk edilecek.” diye konuştu.

Yardımlar ikinci emre kadar toplanmaya devam edilecek

OMÜ'de yardımlar, deprem bölgesine gönderilmek üzere ikinci emre kadar toplanmaya devam edilecek. Yardımlar, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda her gün saat 20:00’ye kadar sürecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected