MENU

OMÜ Arama Kurtarma Takımı Elbistan Deprem Bölgesinde Çalışmalarını Sürdürüyor
08 Şubat 2023, Çarşamba - 12:59
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:15
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ), İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından akredite olan OMÜ Arama Kurtarma Takımı Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Vezirköprü Belediyesiyle birlikte arama faaliyeti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem bütün ülkeyi yasa boğarken, depremde her geçen gün ölü ve yaralı sayısı artıyor. Deprem haberi alınır alınmaz OMÜ Arama Kurtarma Takımı, hazırlıklarını tamamlayıp, deprem bölgesine giderek arama kurtarma faaliyetlerinde çalışmaya başladı. Vezirköprü Belediyesi arama kurtarma görevlileriyle birlikte enkaz kurtarma çalışmalarına devam eden OMÜ Arama Kurtarma Takımı çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

İkinci ekip bölgede

İlk olarak 10 kişilik profesyonel bir ekiple arama kurtarma çalışmalarına katılan OMÜ Arama Kurtarma Takımı’nın üyelerinden kurulu ikinci bir arama kurtarma ekibi, Arama Kurtarma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yener Aksoy’un liderliğinde bugün itibarıyla arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Üçüncü ekip yola çıktı

OMÜ Arama Kurtarma Takımı üyelerinden kurulan üçüncü ekip ise hazırlıklarını tamamlayarak deprem bölgesine hareket etti. Üçüncü ekibin gece yapılacak arama çalışmalarına katılması planlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected