İşitme Cihazları Uygulamalarında Güncel İnovatif Yaklaşımlar
04 Aralık 2022, Pazar - 17:43
Güncelleme: 04 Aralık 2022, Pazar - 17:43

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyometri ve Odyoloji öğrencileri için ‘İşitme Cihazları Uygulamalarında Güncel İnovatif Yaklaşımlar’ başlıklı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Odyometri ve Odyoloji Bölümü Öğr. Gör. Ramazan Karakaya moderatörlüğünde yapılan toplantıda konuşmacılardan Samsun Era İşitme Cihazları Satış, Uygulama ve Ürün Sorumlusu Odyometrist Zafer Kılıç eşliğinde Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonunda Gerçek Kulak Ölçümleri (Real Ear Measurement) ve işitme cihazı uygulamaları hakkında cihazlarla yapılan workshop çalışmalarından öğrenciler faydalandılar.

Bilgilendirme toplantısında bebek, çocuk ve yetişkinlerde işitme kaybının önlenmesi, saptanması ve rehabilitasyonu, işitme sağlığının korunması, denge ve baş dönmesi ile ilişkili rahatsızlıkların saptanması ve rehabilitasyonunu ile toplumsal sağlık bilinci yüksek ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen inovatif yaklaşımlar öğrencilere aktarıldı.