Arş. Gör. Zeyno Nuhoğlu Öztürk’e Genç Araştırmacı Birincilik Ödülü Verildi
27 Ekim 2022, Perşembe - 13:23
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

7. Uluslararası Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Kongresinde (ICVAS), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'nde görev yapan Arş. Gör. Zeyno Nuhoğlu Öztürk, Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy danışmanlığında “Alternative Methods to Animal Experiments in Toxicity Testing” başlıklı çalışmasıyla ‘Genç Araştırmacı Birincilik Ödülü’ne ödülüne değer görüldü.

Kongrede araştırmacılar, çalışmalarıyla birlikte alanda yaptıkları yenilikleri sunmak, fikirlerini paylaşmak, Veteriner Hekimlik ve Hayvan Bilimlerinin gelecekteki yerini güçlendirmek amacıyla bir araya geldi. Kongre programında cerrahi, dahiliye, doğum ve jinekoloji gibi klinik bilimler; patoloji, parazitoloji, farmakoloji ve toksikoloji gibi klinik öncesi bilimler; mikrobiyoloji, biyokimya, fizyoloji, histoloji ve embriyoloji gibi temel bilimler, zootekni, hayvan besleme ve diğer konularla ilgili sözlü ve poster sunumlarına yer verildi. Katılımcılar, işbirlikçiler, dinleyiciler ve davetli konuşmacılar tarafından, alanla ilgili son bilimsel çalışmalar, mevcut ve gelecekteki zorluklara yönelik bulgular sunularak tartışıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak akademisyenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Detaylı bilgi için kongrenin web sayfası https://icvas.gen.tr/ den ulaşabilirsiniz.