Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Saygın’ın TÜBİTAK Başarısı
21 Ekim 2022, Cuma - 15:08
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2543 - Fas Ulusal Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (CNRST) ile İkili İşbirliği Programı çağrısı değerlendirme süreci sonuçlandı. Her iki kuruluşça toplamda 10 projenin desteklenmesine karar verildi.

Desteklenen projeler arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Saygın’ın yürütücülüğünü yaptığı, her iki kuruluşça desteklenmesine karar verilen, “Genome Mining of Actinobacteria around Lake Sebkha Naïla as a road Map to Biodiscovery” başlıklı çalışma da yer aldı.

Projenin Türkiye ortakları arasında OMÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Şahin de araştırmacı olarak yer alıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.