MENU

Seramik Çalıştayı Başarıyla Tamamlandı
19 Ekim 2022, Çarşamba - 16:17
Güncelleme: 19 Ekim 2022, Çarşamba - 16:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, 11-14 Ekim 2022 tarihlerinde uluslararası düzeyde başarılar elde etmiş Türk seramik sanatçılarını ağırlayarak sanatseverlerle buluşturdu.

Avrupa Gençlik Yılı kapsamında 4 gün süren bu etkinliklerde; Sevim Çizer, T. Emre Feyzoğlu, Elif Aydoğdu Ağatekin, İsmet Yüksel, Leyla Kubat, Oya Aşan Yüksel ve Emre Can  seramik atölyesinde fakülte öğrencileri ve sanatseverlerin de katılımıyla “Seramik Çalıştayı”nı gerçekleştirdi.

Çalıştay sürecinde sanatçılar; Sevim Çizer “Lüster Sunumu ve Rezinat Lüsteri”, T. Emre Feyzoğlu “Sıriçi Lüster ve Macun Lüsteri”, Elif Aydoğdu Ağatekin “Çağdaş Seramik Sanatında İleri Dönüşüm Eğilimi”, İsmet YükseL “Fotokopi Baskı Tekniği”, Leyla Kubat “Astar Akıtma Dekoru”, Oya Aşan Yüksel “Querda Secca” ve Emre Can  “Üç Boyutlu Yazıcıların Seramik Üretiminde Kullanımı” isimli workshoplar ve sunumlarla izleyicilerin takdirini kazandı.

14 Ekim 2022 tarihinde çalıştay sürecinin konu alındığı kısa film gösterimi ve katılımcı sanatçıların eserlerinden oluşan “Seramik Sergisi” Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturuldu.

Sergi 20 Ekim 2022 tarihine kadar Samsun halkı ve sanatseverler tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde gezilebilir. 21-26 Ekim 2022 tarihlerinde ise Atakum Hasan Ali Yücel Bilim ve Sanat Merkezi Sergi ve konferans salonunda film gösterimi ve sergi tekrar izleyicinin beğenisine sunulacak.

Avrupa Gençlik Yılı Etkinlik Sayfası: https://youth.europa.eu/year-of-youth/activities/3765

X
Secure Login

This login is SSL protected