MENU

Rektör Ünal: “OMÜ Olarak Uluslararasılaşmayı ve Uluslararası Gelişim Sağlamak İsteyen Üniversitelere Destek Vermeyi Prensip Ediniyoruz”
11 Ekim 2022, Salı - 17:11
Güncelleme: 11 Ekim 2022, Salı - 21:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Endonezya’daki üniversitelerde değişim programında bulunacak öğrenci ve akademik personelin sponsoru olması için protokol imzaladı.

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen törende protokole; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy imza attı.

Anlaşmayla Ulusoy Un’un Endonezya’daki üniversiteler ile değişim programlarında bulunacak OMÜ’lü öğrenci ve akademik personelin ulaşım masrafları başta olmak üzere ekonomik olarak desteklenmesi amaçlanıyor. Endonezya’daki üniversiteler ve OMÜ arasında imzalanan işbirliği ve değişim protokolleri çerçevesinde ise üniversiteler karşılıklı olarak öğrenim harcı almayarak konaklama imkânı sağlanacak.

OMÜ ise anlaşmayla Üniversite’nin Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında sponsorlarımız alanında ilgili firmanın logosuna yer verecek.

“Endonezya önem verdiğimiz bir ülke”

İmza töreninde değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ olarak uluslararasılaşmayı ve uluslararası gelişim sağlamak isteyen üniversitelere destek vermeyi bir prensip olarak gördüklerini söyledi. Endonezya’nın önem verdikleri bir ülke olduğunu da belirten Rektör Ünal, “Endonezya’daki üniversitelerin hem desteklenmesi hem de onlardan destek alınmasını özel olarak önemsiyoruz. Hem akademik anlamda hem de bilgi ve tecrübe paylaşımı adına öğrenci ve akademik personel değişim hareketliliğini her iki ülkeye de yararlar sağlayacak. Özellikle akademik çalışmalarda ciddi bir hedef yükseltecektir. Bu sürece katkı sunan Ulusoy Un firması yetkililerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Anlaşma; akademik, kültürel ve ekonomik ilişkilerimize fayda sağlayacak”

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda IAOM Avrasya Konsey Başkanı ve Endonezya Samsun Fahri Konsolosu olan Dr. Eren Günhan Ulusoy ise firmalarının gıda sektöründe uluslararası faaliyet gösterdiğini ve Endonezya ile de çok yakın ticari ilişkileri bulunduğunu vurguladı. OMÜ’nün Endonezya ile yapılan çalışmalarına firma olarak destek olmak istediklerini belirten Ulusoy, “OMÜ’nün de Endonezya ile yakın ilişkiler kurması ülke ilişkilerinin gelişmesi açısından son derece önemli. Bu anlaşma; akademik, kültürel ve ekonomik ilişkilerimize fayda sağlayacak.” dedi.

İmza töreninde Rektör Ünal’a; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topçu ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aktaş eşlik etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected