Fen Bilgisi Eğitimi Alanında Proje Yazma Eğitimi TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek
20 Eylül 2022, Salı - 09:06
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

TÜBİTAK-BİDEB 2237A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Ergun yürütücülüğünde üçüncüsü gerçekleştirilecek olan "Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Öğrencilerine Yönelik Eğitim Alanında TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Proje Hazırlama Eğitimi - III" desteklenmeye uygun görüldü.

30 Ocak – 2 Şubat 2023 tarihleri arasında 7 farklı üniversiteden eğitim alanında uzman akademisyenler tarafından çevrim içi (on-line) düzenlenecek eğitimde, öğretmen adaylarına proje yönetimi ile ilgili tüm proje bileşenleri anlatılacak. Daha önce eğitimlere katılan farklı üniversitelerde öğrenim gören öğretmen adaylarının hazırladıkları projeler TÜBİTAK-2209 kapsamında desteklenmişti.

Etkinlikte, fen bilgisi öğretmenliği lisans programında okuyan üniversite öğrencilerinin eğitim alanında proje önerisi hazırlamaları için gerekli olan teorik ve uygulamalı bilgi ve becerileri kazanmaları amaçlanıyor.