MENU

OMÜ, Patent Sayısıyla 4. Sıraya Yükseldi
02 Eylül 2022, Cuma - 17:43
Güncelleme: 05 Eylül 2022, Pazartesi - 10:17
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022 kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu (Türk Patent) ile Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) iş birliği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademisyenlerine yönelik "Patent İş birliği Anlaşması Çerçevesinde Uluslararası Başvuru Sistemi" konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında konuşan Türk Patent Başkanı Cemil Başpınar, 2021 Ulusal Patent Tescili Verilerine göre 12. sırada olan OMÜ’nün 2022'nin ilk 8 ayı içerisinde 4. sıraya yükseldiğini bildirdi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen seminere; Türk Patent Başkanı Cemil Başpınar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Doç. Dr. İdris Varıcı, Samsun Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan, akademisyenler, paydaş kuruluşlardan katılımcılar ve öğrenciler katıldı.

OMÜ’nün asıl amacı yerel değil, daha bölgesel bir vizyon kazandırmak

Seminerin açılışında konuşan Türk Patent Başkanı Cemil Başpınar, 2021 Ulusal Patent Tescili Verilerine göre 12. sırada olan OMÜ’nün ciddi bir performans sergileyip, 2022'nin ilk 8 ayı içerisinde 4. sıraya yükseldiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemiz burada patent başvurulanının eksik tarafları adına üniversite, sanayi, lise düzeyi için beyin fırtınası gerçekleştirdi. Bu başarının sürdürülebilir olması son derece önemli. Üniversitemiz ve Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal, bu konuda oldukça çaba sarf ediyor. OMÜ’nün asıl amacı yerel değil, daha bölgesel bir vizyon kazandırmak. Bu yüzden Üniversitemizin sadece patent anlamında başarı kazanması değil, aynı zamanda bir ticaret başarısı kazanacağına inanıyorum. Bu seminerim başarılı ve etkili olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası patent başvuruları artırılmalı

Konuşmasında seminerin önemine vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır ise “Bugünkü toplantımız patent işbirliği çerçevesinde uluslararası patent başvurularının artırılması ve bu sürecin  nasıl yapılması gerektiğini amaçlıyor. Uluslararası kısımda gerçekten sorunlarımız var. OMÜ 1924-Kodlu Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Destek Projelerimizde güncellemeler yaptık. Toplamda 120 bin liralık projemiz ile bu kapıyı açmış olduk.” diye konuştu.

Program sonunda Türk Patent Başkanı Cemil Başpınar, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Samsun Teknopark’ı ziyaret ederek seminere katkılarından dolayı çalışanlara tebrik etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected