MENU

OMÜ’de “Mezunlar Günü 2022” Hazırlığı
26 Ağustos 2022, Cuma - 11:20
Güncelleme: 26 Ağustos 2022, Cuma - 11:20
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından 16 Eylül 2022 tarihinde organize edilmesi planlanan “OMÜ Mezunlar Günü 2022” etkinliği öncesinde, Mezunlar Koordinatörlüğü ve birim koordinatörlerinin katılımıyla Rektör Yardımcı Prof. Dr. Cengiz Batuk başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Rektörlük Senato Salonu’ndaki toplantının başında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, düzenlenecek mezunlar günü programının Üniversite ve mezunlar açısından çok özel ve önemli olduğunu vurgulayarak bu buluşmanın birliktelik ruhunu güçlendireceğini dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Batuk “Etkinliğin OMÜ’ye, mezunumuza ve öğrencilerimize büyük katkısı olacaktır”

Mezunlar gününün, OMÜ’ye yönelik aidiyet bağlarının daha da gelişmesine ciddi katkılar sağlayacağını söyleyen Prof. Dr. Batuk “Mezunlarımıza Üniversite ile iş birliği imkânı sağlaması, kendi aralarında iletişimi pekiştirmesi, sertifika programları sayesinde eğitimlerine devam etmesi ve bölümdeki öğrencilere kariyer gelişimi açısından örnek olması sebebiyle mezunlar gününün OMÜ’ye, mezunumuza ve öğrencilerimize büyük katkısı olacaktır. Bu nedenle 16 Eylül 2022 tarihinde organize edilecek ‘OMÜ Mezunlar Günü 2022’ etkinliğine tüm birim koordinatörlerinin vereceği katkının çok değerli olduğunu belirtmeliyim. Birlikte hareket ederek inşallah güzel bir program gerçekleştireceğiz. Katılımları için tüm birim koordinatörlerine çok teşekkür ederim.” dedi.

Ardından söz alan Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın da koordinatörlüğün güncellenen organizasyon şeması ve “OMÜ Mezunlar Günü 2022” etkinliğinin detayları ile ilgili sunum yaptı.

Koordinatör Altın “Kariyer planlama ve geliştirmeye yönelik Kariyer Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde faaliyetler ve programlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz”

Sunumunda tüm fakülte ve yüksekokullar ile Lisansüstü Eğitim Ensititüsünde mezun takip ve değerlendirme komisyonlarının ve bu komisyonun altında bölüm komisyonlarının kurulduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Altın “Ayrıca öğrencilerimizle daha hızlı ve etkili iletişim kurabilmek için her bölümden 2 mezun temsilci öğrencisi seçildi ve bu temsilci öğrencilerle Kariyer Geliştirme Topluluğu kurulacak. Bu öğrenci topluluğu ile tüm bölümlerde mezuniyet sonrası kariyer planlama ve geliştirmeye yönelik Kariyer Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde faaliyetler ve programlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Koordinatör Altın yanı sıra, “OMÜ Mezunlar Günü 2022” etkinliğinin detaylarını katılımcılara iletirken bu etkinliğin hayata geçirilmesinde birim koordinatörlerinin öneminden bahsetti. Altın, tüm gün çeşitli etkinlikler ile düzenlenecek mezunlar gününde saat 10:00 - 12:00 arasında her bölümde kurulan mezun takip ve değerlendirme komisyonları iş birliğinde “Bölüm Etkinliği”ne yer verileceğini kaydetti.

Farklı etkinlikler olacak

Mezunların bölümleri ziyaret ederek, öğretim üyeleriyle bir araya gelip görüşmesi ve iletişimin arttırılması hedeflendiği için bölüm etkinliğinin, mezunlar günü etkinliği içerisinde ayrı bir öneminin olduğuna işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Altın, bölüm etkinliğinin detaylarını ve etkinlikten beklentilerini açıkladı. Altın, mezunlar günü kapsamında gezi, müzik dinletisi ve çeşitli etkinliklerin olacağı ve saat 17:00 - 19:00 arasında Yaşam Merkezi önünde verilecek akşam yemeği ikramıyla programın tamamlanacağı bilgisini paylaştı.

Programa dair tüm detaylara https://mezun.omu.edu.tr/tr adresinden ulaşılabileceğini ve tüm katılımcı mezunların sayfayı ziyaret ederek kayıt yaptırması gerektiğini hatırlatan Altın, tüm birim koordinatörlerine vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

X
Secure Login

This login is SSL protected