MENU

TÜBİTAK’tan Fen Bilimleri Öğretmenlerine Yönelik Yapay Zeka Eğitimi Projesine Destek
07 Temmuz 2022, Perşembe - 09:27
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı’nın 10. yılında çıkılmış olan 2022 çağrısında öğretmenlere kendi branşlarına özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını sağlayan projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda proje yürütücülüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anadilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Ergun’un yaptığı proje desteklenmeye değer bulundu. TÜBİTAK-4005 çağrı programı kapsamında “Fen Bilimleri Öğretmenleri Yapay Zekâ Uygulamalarını Öğreniyor” adlı projede yapay zeka, makine öğrenmesi ve derin öğrenme ile ilgili bu alanlara ait teknolojilerin ve gelişmelerin öğretmenlere uygulamalı olarak aktarılması amaçlanıyor. 

Bilgisayar mühendisleri, bilişim teknolojileri ve fen alan eğitimi alanındaki uzmanlar tarafından fen bilimleri öğretmenlerine yapay zekâ teknolojileri ile ilgili proje bileşenleri hem teorik hem de uygulamalı olarak ele alınacak. 15-19 Ağustos 2022 tarihlerinde Samsun’da gerçekleşecek olan projede 9 eğitmen görev alacak.

Daha öncede TÜBİTAK-4005 kapsamında destek alan Doç. Dr. Mustafa Ergun ve ekibini tebrik eder başarılarının devanı dileriz.

X
Secure Login

This login is SSL protected