MENU

Alaçam MYO’da Mezuniyet Mutluluğu
24 Haziran 2022, Cuma - 21:21
Güncelleme: 28 Haziran 2022, Salı - 14:26
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Alaçam Meslek Yüksekokulu 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Alaçam Spor Salonunda gerçekleştirilen mezuniyete Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Alaçam MYO Müdür Doç. Dr. İdris Varıcı, Alaçam Gençlik Spor İlçe Müdürü Cansu Keskin Karaaslan, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

“Mezunlarımızla bağımızı koparmak istemiyoruz”

Mezuniyet programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, “Sevgili aileler, sevgili öğrenciler ve değerli öğretim görevlisi arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. 2 yıldır üniversitemizde misafir ettiğimiz hanemize kattığımız öğrenci arkadaşları mezun etmek için burada bulunuyoruz, öncelikle öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum onlara desteklerini esirgemeyen ailelerine de teşekkürlerimi sunuyorum.  OMÜ büyük bir camia, köklü bir üniversite şu an yaklaşık 55 bin civarı öğrenciye eğitim vermekteyiz.  Her sene 10 bin civarı öğrencimizi OMÜ ailesinin bir ferdi olarak iş hayatına katmaktayız, biz öğrenci arkadaşlarımızla mezun olduktan sonra da birlikteliğimizi sürdürmek istiyoruz. Özellikle de mezunlar koordinatörlüğü üzerinden bizimle bağlantılarını koparmamalarını arzu ediyoruz. Kariyerlerinde bulundukları yerleri ve farklı alanlarda ki tecrübelerini bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Ancak bu şekilde onlardan sonraki mezun olacak aile fertlerine katkı sağlayabileceklerini düşünüyoruz ve bunu son derece önemsiyoruz. Öğrencilik hayatın en güzel evresi ve bu evreyi tamamlamış oldunuz, bundan sonra belki de hayatın zor kısımlarıyla karşılaşacaksınız bu zor kısımlar için mezun öğrencilerimize başarılar diliyorum, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Çok çalışın ve yeniliklere açık olun”

Mezuniyetleri asla bir ayrılık olarak görmediğini belirten Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İdris Varacı, “Değerli velilerimiz bizlere 2 sene öncesinden emanet olarak bırakmış olduğunuz gençlerimizi bilgili, donanımlı ve milli değerlerine sahip çıkan bireyler olarak teslim ediyoruz. Bu özelliklere sahip olmalarında emeği geçen öğretim görevlisi arkadaşlarıma; özellikle tüm dünyanın yaşamış olduğu pandemi sürecindeki özverili çalışmaları için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Değerli gençler hayat bir merdivenin basamaklarına benzer, sizler bugün merdivenin bir basamağını daha çıkmış bulunmaktasınız, hayatınızın her döneminde karşınıza çıkacak olan bu basamaklarda hocalarınızın sizlere katmış olduğu bilgi ve donanımlarla, ileride ki çalışmalarınızda bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinize canı gönülden inanıyorum. Bugün bir taraftan sevinçli bir taraftan da ayrılacağımız için buruk bir gün, fakat biz bunu asla bir ayrılık olarak görmüyoruz. Burası sizin bir yuvanız ve bizim kapımız size her zaman açık. Gazi Mustafa Kemal’in söylediği gibi, devletini en çok seven görevini en iyi yapandır düsturuyla bulunduğunuz makamda, hayatınızın hangi alanında olursanız olun görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza inancım sonsuzdur. Sizlere bundan sonra ki hayatınızda önce sağlık ardından mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum, çok çalışın ve her zaman yeniliklere açık olun hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu. 

“Özünüze dikkat edin”

Hayata dair öğrendiklerinin çok önemli olduğunu dile getiren Meslek Yüksek Okulu birincisi Ceren Demirtaş, “Mezunları temsilen bu konuşmayı yapmaktan dolayı büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Bu konuşma hakkını elde etmişken sunmak istediğim birkaç teşekkür var. Okulumuzda alanında uzman birçok hocamızdan değerli bilgiler edindik, akademik olarak, hayata dair, bu nedenle çok değerli hocalarımıza bize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Eğitim ailede başlar diyerek, en büyük teşekkürü karşılık beklemeden hem maddi hem manevi bize destek olan kıymetli ailelerimiz hak ediyor. Kendi adıma anne babama ve aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ve sevgili mezun arkadaşlarıma hayatları boyunca başarılar diliyorum. Hepimizin yolu, şansı açık olsun.       Konuşmama benim için çok değerli olan dersini ve öğütleri hayranlıkla dinlediğim kıymetli Sevda Yalçın hocamızın sözleriyle sonlandırmak istiyorum. Özünüze dikkat edin.” dedi.

Meslek Yüksek Okulu birincisi Ceren Demirtaş’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk tarafından, OMÜ Rektörlüğünün dönem birincilerine hediye ettiği bisiklet takdim edildi. Ardından dereceye girenlere hediyeleri takdim edilerek mezun olan diğer öğrencilere temsili diplomaları verildi.

Mezuniyet töreni kep atma töreninin ardından sonlandırıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected