MENU

Rektör Ünal’ın Konuğu Endonezya Fahri Konsolosu ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy
18 Haziran 2022, Cumartesi - 15:33
Güncelleme: 18 Haziran 2022, Cumartesi - 21:13
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Endonezya Fahri Konsolosu ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy ile beraberindekiler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da eşlik etti.

Ulusoy “OMÜ ile Endonezya arasındaki iş birliklerine katkı sunmaktan memnuniyet duyacağız”

Rektörlük makamındaki ziyarette OMÜ’nün Endonezya ile olan ilişkileri gündeme gelirken Başkan Eren Günhan Ulusoy, OMÜ ile Endonezya üniversiteleri ve kurumları arasındaki iş birliklerine özellikle katkı sağlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi. Görüşmede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu’nun Endonezya turunda yaptıkları görüşmeler ve bu kapsamda imzalanan protokollere ilişkin detaylar da ele alındı. Yanı sıra, OMÜ’deki Endonezyalı öğrencilerin durumları hakkında bilgi alan Başkan Ulusoy, mevcut öğrenci sayısının arttırılması gerekliliğine işaret etti.

2021 yılında OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalında doktorasını tamamlayan Ulusoy, tarımsal ürünler ve bunların ihracatı konusunda son dönemlerde dünya çapında ortaya çıkan krizler ve bunların etkilerine dair görüş ve düşüncelerini Rektör Ünal ile paylaşarak, bu yöndeki araştırma ve geliştirme (AR-GE) çalışmaları ve projelerinin, üniversitelerin geleceğine yön vereceğine dikkat çekti.

Rektör Ünal “AR-GE’de organik tarım ve gıdaya yoğunlaştık”

Rektör Ünal da konuğuna OMÜ bünyesindeki TEKNOPARK’ın organik tarım ve helal gıdaya yönelik projelerinden bahsederek, AR-GE çalışmalarında gıdaya özel önem verdiklerini vurgulayıp helal gıda ile ilgili akreditasyon çalışması yürüttüklerini dile getirdi. 

“OMÜ’nün projelerinde özel sektörün desteği büyük önem taşıyor” 

OMÜ’nün, Endonezya üniversiteleri ile olan ilişkilerine yönelik alakası ve hassasiyetinden ötürü Başkan Ulusoy’a memnuniyetini ifade eden Rektör Ünal, helal gıda ve organik tarım hususunda Üniversitede geliştirilen projelerde özel sektörün desteğinin büyük önem taşıdığını ve bu nedenle ortak proje üretiminde Ulusoy tarafından verilecek desteğin çok değerli olduğunu kaydetti.

Görüşmede ayrıca, OMÜ ile Endonezya üniversiteleri ve kurumları arasındaki iş birliği süreçlerinin ilerleme takvimi TEKNOFEST’22 çerçevesinde değerlendirildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected