MENU

OMÜ Arama Kurtarma Ekibi’nden Kastamonu’da Başarılı Performans
14 Haziran 2022, Salı - 15:35
Güncelleme: 16 Haziran 2022, Perşembe - 08:57
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının koordinesinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘‘Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor Etkinliği” kapsamındaki “Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması”nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Arama Kurtarma Ekibi, 32 üniversite arasında 11’incilikle iyi bir performans sergiledi.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen etkinlikte 25 ilden 32 üniversite 

Afetlerde doğru davranış kültürünü geliştirmek amacıyla Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı’nda organize edilen etkinliğe; 25 ilden 32 üniversite katılırken 384 öğrenci de kampta yer aldı.

AFAD’ın toplumun tüm kesimlerinin afet farkındalık seferberliğine aktif bir şekilde katılabilmesi amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan ve 3 gün süren ‘‘Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor Etkinliği”nde yanı sıra yarışmalar (resim, fotoğraf, kompozisyon), farklı aktiviteler ve konserlere yer verildi.

5 etaplı arama kurtarma yarışması 

Etkinlikte, AFAD gönüllülüğünü teşvik etmek için “Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması” da düzenlendi. OMÜ Arama Kurtarma Ekibi’nin de mücadele ettiği yarışma; Enkaza Girişte Standart Operasyon Prosedürleri, Enkazda Kurtarma (üstten ve yandan giriş teknikleri içeren), Doğada Kayıp Arama (GPS ile koordinat bulma ve sedye taşıma), İple Yapay Tırmanış (kule üzerinde) ile Afet ve Acil Durumlar Hakkında Bilgi Yarışması etaplarından oluştu.

“Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması”nda kendini gösteren ve 11’incilikle iyi bir derece elde eden OMÜ Arama Kurtarma Ekibi üyeleri, afet bilinci hususunda desteği ve telkinlerinden dolayı OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a şükranlarını iletti.

X
Secure Login

This login is SSL protected