MENU

74 OMÜ Personeli AFAD Kimlik Kartını Aldı
30 Aralık 2023, Cumartesi - 15:00
Güncelleme: 30 Aralık 2023, Cumartesi - 15:00
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun Valiliği tarafından başlatılan ‘Destek AFAD gönüllüsü’ projesi kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden (OMÜ) 56’sı sağlık çalışanı 74 personel düzenlenen törenle AFAD gönüllüsü kimlik kartını aldı.

Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen “Sağlık Çalışanları ve Din Görevlileri, Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor Etkinliği”nde OMÜ ve Samsun Müftülüğünden 375 personele kimlik kartları teslim edildi. Bu çalışanlardan 56’sı sağlık personeli olmak üzere 74'ü OMÜ kadrolarından.

Gerçekleştirilen etkinliğe; Samsun Valisi Orhan Tavlı, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Samsun İl AFAD Müdürü Levent Uçarlı ve Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır katıldı.

Vali Tavlı: “Destek AFAD Gönüllüsü sayımız her geçen gün daha da artacak”

Etkinlikte konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Bugün burada, Samsun Din Görevlileri ve Sağlık Çalışanları Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi kapsamında AFAD Kimlik Kartlarını teslim edeceğiz. Siz kıymetli din görevlilerimiz ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli sağlık çalışanlarımız, eğitimlerinizi tamamlayarak Destek AFAD Gönüllüsü oldunuz. Sizleri bu konudaki örnek davranışınız, hassasiyetiniz ve katkınız için tebrik ediyorum. İnşallah bu eğitimlerimiz devam edecek ve Destek AFAD Gönüllüsü sayımız her geçen gün daha da artacak. Bu düşüncelerle, Destek AFAD Gönüllüsü 301 din görevlimizi ve 74 OMÜ çalışanımızı bir kez daha tebrik ediyorum.” Dedi.

Rektör Ünal, “Gönüllüler olarak üstlendiğiniz fedakarlık ile herkese örnek oluyorsunuz"

Prof. Dr. Yavuz Ünal ise, “Yaşadığımız coğrafya bildiğiniz üzere afet bölgesi. Bu yüzden Afet ve Acil durumlara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Ne yazık ki 6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşadık ve sizlerin sayesinde ayağa kalktık. Milletimiz sağ olsun elindeki bütün imkanları seferber etti. Zor durumlarda; eğitim almış, psikolojisini iyi yöneten ve karar verme sürecinde etkili bireylere ihtiyacımız var. Dolayısıyla verilen eğitimler son derece önemli ve değerli. Gönüllüler olarak üstlendiğiniz fedakarlık ile herkese örnek oluyorsunuz.” Diye konuştu.

Oluşabilecek zorlu durumlara karşı öğrencilerini bilinçli bir şekilde eğittiklerini ve yardıma hazır durumda bulundurmayı amaçladıklarını vurgulayan Rektör Ünal, “Öğrencilerimizin, verilen eğitimlerle ihtiyaç duyulan her anda bölgeye intikal etmesini sağlamayı hedefliyoruz. Üniversitemizin girişinde bir AFAD eğitim parkuru planlandı. Geleneksel bir takım sporların gerçekleştirebileceği bir alan oluşturduk. Burada arzu ettiğimiz şey aktif olarak kullanılması. Her konuda destek vereceğiz. Ayrıca gönüllü din görevlisi arkadaşlarımıza ve zor zamanlarda rol üstlenen bütün gönüllülere şükranlarımı sunuyorum.” 

Genel Müdür Tatar “Sistemimizde 1 Milyon 454 Bin Gönüllümüz Var”

17 Ağustos 2024 tarihine kadar 100 bin Destek AFAD Gönüllüsü eğitmeyi hedeflediklerini söyleyen Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Vatandaşlarımızda afetlere karşı farkındalık yaratmak zorundayız. Bir afet olduğunda vatandaşlarımızda doğru davranış değişikliğini yaratamazsak, yine problemler yaşarız. Bunun örneklerini 6 Şubat depremlerinde gördük. Bunları muhakkak halletmek zorundayız. AFAD gönüllülük sistemini ileri bir noktaya getirmek istiyoruz. Deprem öncesinde bizim sisteme kayıtlı 620 bin gönüllümüz varken, şu anda 1 milyon 454 bin civarında vatandaşımız var. Bunun içerisinde de 275 bin civarında vatandaşımız da temel AFAD gönüllüsü olmuş. Temel AFAD gönüllüsü olduktan sonra artık siz, Destek AFAD Gönüllüsü olmaya adaysınız. 17 Ağustos 2024 tarihinde 100 bin Destek AFAD Gönüllüsü olsun istiyoruz. Çok sayıda AFAD gönüllümüzün, 6 Şubat'ta sahada olduğunu biliyoruz. İlk gün 11 bin gönüllümüz sahaya gitti. Toplamda 35 bin 400 civarında gönüllümüz orada görev yaptı. Bu eğitimlerin sürdürülebilir ve sürekli olması çok önemli." ifadelerini kullandı.

Samsun İl AFAD Müdürü Uçarlı, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Rektör Bey’in destekleriyle arama kurtarma ekibi oluşturuldu”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun İl AFAD Müdürü Levent Uçarlı, "Samsun ilinde 2022 yılında gönüllü sayısı 10 bin 220 idi. An itibari ile 23 bin 700 gönüllüye ulaşıldı. Depremde Gaziantep ve Hatay illerinde görev yaptım. Bu süreçte Samsun AFAD gönüllüleri sahada destek verdi. AFAD Gönüllülerinin kapasitelerinin artırılması için farklı eğitimler Samsun Valiliğimizce verilmektedir. Samsun Valiliği himayelerinde Sivil Toplum Kuruluşları Akreditasyon çalışmaları yürütülüyor. Aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Rektör Bey’in destekleriyle arama kurtarma ekibi oluşturuldu. Akredite olan ekiplerimiz Afet ve Acil Durumlarda arama kurtarma ekiplerimizle koordineli olarak çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.

X
Secure Login

This login is SSL protected