MENU

Veteriner Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu
14 Haziran 2022, Salı - 10:08
Güncelleme: 17 Haziran 2022, Cuma - 13:06
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni büyük coşkuyla gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Habip Muruz, fakülte akademisyenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

‘Bu çok güzel bir duygu’

Açılış konuşmalarıyla başlayan programda kürsüye davet edilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, “Çok güzel bir günde Veteriner Fakültesi mezuniyet töreninde birlikteyiz. Bu çok güzel bir duygu. Sahneden sizlere baktığımız zaman bu topluluğu bir arada görmeyi çok fazla özlemişiz. Öncelikle mezuniyet törenini düzenleyen, organize eden ve katılım sağlayan herkesi tebrik ederek mezun olan öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birinde eğitim öğretim yapıyoruz. Veteriner fakültesi bizim başarılı, dinamik, aktif fakültelerimizden bir tanesi. Akademik kadrosu, alt yapısı, binaları ile Veteriner Fakültesi oldukça kaliteli bir fakülte. Veteriner fakültesini tercih eden sizler bunun karşılığını bugün mezun olarak alıyorsunuz.” dedi.

‘Akreditasyon çok önemli’

Veteriner Fakültesi’nin akreditasyonunu önemsediklerini belirten Yazıcı, “Bölümlerimizin akreditasyonuna çok önem veriyoruz. Öğretim üyelerinin akreditasyon sürecinde verdikleri emek çok fazla ve bu süreç hala devam ediyor. Performansa dayalı sistemde Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri üniversitemizin en başarılı fakültelerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.” diye konuştu.

‘Bölgenin tek ve en modern hayvan hastanesi’

Bölgenin tek ve en modern hayvan hastanesine sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, “Pandemiyle birlikte insanlar hayvanlara daha çok yaklaştı daha fazla hayvan sahibi oldular. Bu da hayvan hastanesinin hasta sayısı ve popülaritesini artırdı. Bizde yakından takip ediyoruz ve hastanemizin ihtiyaçlarını mümkün olduğu ölçüde karşılıyoruz.” diye belirtti.

‘Stratejik bir bölümden mezun oluyorsunuz’

Pandemiden sonra gıda, tarım ve hayvancılığın daha fazla önem arz etmeye başladığını dile getiren Yazıcı, “Bu bağlamda stratejik bir fakülte. Sayın veliler bu stratejik alana yetiştirdiğiniz çocuklarla adım atıyorsunuz. Ben sizleri tebrik ediyorum. Gönlünüzde evlatlarınızla ilgili ne varsa en kısa zamanda gerçekleşmesini umut ve arzu ediyorum. İster kamu ister özel sektör bu ülkeye hizmet etme şansını yakalamalarını istiyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz, ailenizin, bölgenizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda bıkmadan usanmadan çalışmanızı arzu ediyoruz. Ülke olarak çalışan, çıktı üreten her alanda insana ihtiyacımız var. Bunların arasında en önemlilerinden biri de veteriner hekimlik alanıdır. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Ömür boyu sağlıklı, mutlu bir ömür ve kariyer diliyorum. Hepinizi tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘Genç ve dinamik bir fakülte’

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, selamlama konuşmasının ardından şunları söyledi;
“Ondokuz Mayıs Üniversitesi yaklaşık yarım asırlık geçmişi ile ülkemizin köklü üniversiteleri arasında yer almaktadır. Fakültemiz ise 1995 yılında kuruldu. Eğitim öğretim faaliyetleri göz önüne alındığında genç ve dinamik bir fakülte olarak sınırlı fiziki imkânlar ile güç şartlarda hizmet verdi. Fakültemiz 5 bölüm ve 23 anabilim dalından oluşmaktadır. 2010 yılında yeni eğitim, uygulama ve araştırma hastanesine taşındık. 2018 yılında 7/24 klinik hizmeti başladı. 2018 yılında şartlı VEDEK ulusal akredite süreci 2 yıl sürdü. 2020 yılında ise VEDEK tarafından 5 yıl akredite fakülte olarak onaylandı.” dedi.

‘Tercih sıralamasında ilk 5’te’

Veteriner fakülteleri tercih sıralamasında fakültenin ilk 5’te olduğunu dile getiren Tütüncü, “Hedefimiz; güncellenen VEDEK ve Uluslararası (EAEVE) akreditasyon şartlarına göre kurumsal kalitemizi her dönem yeniden yapılandırmak ve geliştirmektir. Pandemi döneminde eğitim öğretim faaliyetleri ve klinik uygulamalar eksiksiz yapıldı. Pandemi sürecinde kapanmadan hastane ve klinik hizmeti veren 2 fakülteden biri olduk. Hastanemizde 2021 yılında 24 bin 500 hastaya hizmet verildi. Ayrıca 3 bin hasta çiftlik hayvanı sağlıklı olarak taburcu edildi. Hastalarımız Samsun, Sinop, Kastamonu, Amasya, Çorum, Ordu gibi çevre illerden gelmektedir. Bu yönü ile bölge hastanesi olarak hizmet verilmektedir.” dedi.

‘Dürüst ve güvenilir olmak temel yaşam ilkeleriniz olsun’

Konuşmasını mezun olan öğrencilerine seslenerek bitiren Tütüncü, “Meslektaşlarım, mesleğe atılırken sizlere hatırlatmak isterim ki; çalışma alan tercihiniz ne olursa olsun bilgi ve mesleki deneyiminizi sürekli geliştirmek, dürüst ve güvenilir olmak temel yaşam ilkeleriniz olmalıdır. Ancak bu sayede mesleki sorumluluklarınızı yerine getirebilirsiniz. Bu süreçte ailelerinizi, özellikle anne ve baba, eş ve çocuklarınızı, sevdiklerinizi ve dostlarınızı ihmal etmeyiniz onlara da zaman ayırınız. Bu zorunlu derstir. Törenin gerçekleştirilmesine imkan sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal olmak üzere, Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanım Doç. Dr. Habib Muruz’a, şuan bizlerle bir arada bu heyecanı yaşayan ve paylaşan akademik ve idari personelime, dekan yardımcılarıma, organizasyon komitemize, kısaca emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sözlerimi bitirirken; sizleri, ailelerinizi ve sizlerin yetişmesinde emeklerini esirgemeyen hocalarınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Her zaman yanınızdayız. Yolunuz açık ve ömrünüz güzel olsun.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘Önünüze çıkan fırsatları değerlendirin’

Mezuniyet programında söz alan Samsun-Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Habip Muruz, “Değerli öğrenciler, veteriner fakültesi eğitimi zor ve ağır bir fakültedir. Siz bu bölümü büyük bir kararlılıkla ve azimle tamamladınız. Profesyonel bir yolculuğa çıkacaksınız. Öncelikle kendinizi dinlendirin, mezuniyetin tadını çıkarın. Sonra kariyer planlamanızı yapın ve bu planı yaparken önünüze çıkan fırsatları değerlendirin. Kararlı ve cesaretli adımlar atın. Kendinize güvenin ve veteriner hizmetlerinin önemli olduğunun farkında olarak, kendinizi yenilemeyi ve geliştirmeyi unutmayın.” diye konuştu.

‘Hem zor hem keyifli üniversite hayatımızın sonuna geldik’

Program 2021-2022 dönem birincisi Melek Emir Mustafaoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Fakülte birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşadığını belirten Mustafaoğlu, “Bugün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2021-2022 mezunları birincisi olmanın gururu, mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. Hepimizin bildiği gibi tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınından dolayı yaklaşık 1,5 sene kadar yüz yüze eğitime ara vermek zorunda olsak da bugün yeniden hep beraberiz. 5 yıl süren hem zor hem keyifli üniversite hayatımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Fakültemize, hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve üniversitemize veda etmiş olsak da bu hepimiz için yepyeni bir başlangıç. Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen bize yol gösteren, veteriner hekimlik mesleğinin önemini aşılayan Veteriner Fakültesi’nin birbirinden değerli hocalarına şahsım ve mezun arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte hem maddi hem manevi desteklerini ve sevgilerini bizden esirgemeyen kıymetli ailelerimize teşekkür ediyorum. Kendi adıma beni yalnız bırakmayan, bana sonsuz güvenen, beni bu günlere getiren başarımın asıl mimarı aileme çok teşekkür ediyorum. Tüm meslektaşlarımın mezuniyetini kutluyor hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Melek Emir Mustafaoğlu konuşmasının ardından fakülte mezuniyet anı kütüğüne plaketini çaktı. Mustafaoğlu’na hediyesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Fakülte ikincisi Ece Şengül’e Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, Fakülte üçüncüsü Fatmanur Sıla Keskin’e ise Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Habip Muruz hediyesini takdim etti.

Törende ayrıca, Fakültede ilk 3'e giren mezunlar, Samsun-Sinop Veteriner Hekimleri Odasınca kol saatiyle ödüllendirilirken dönem birincisi Melek Emir Mustafaoğlu'na OMÜ Rektörlüğü tarafından bisiklet hediye edildi.    

Dereceye giren öğrenciler birlikte mezuniyet pastasını kesti. Ardından mezun olan diğer öğrencilere temsili diplomaları Fakülte akademisyenleri tarafından takdim edildi.

Programda, ayrıca Fakülte uygulamalarında destek olan kurum ve kuruluşlara fidan sertifikası verildi.

Veteriner Fakültesi 15. Mezuniyet Töreni, öğrencilerin Veteriner Hekim yeminini etmesinden sonra kepleri coşkuyla fırlatmasının ardından sonlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected