Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden Proje Başarısı
01 Haziran 2022, Çarşamba - 12:10
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu 2 farklı proje TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

“Medikal Steril Konteynerlerin Filtre Tutucu-Silikon Conta Bağlantısının Şekil Bağlı Tasarımı” ve “Medikal Steril Konteynırlara Form Baskı Yapılarak Ezilmeye Karşı Dirençlerinin Arttırılması” başlıklı projelerin akademik danışmanlığını Makine Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Dr. Cengiz Görkem Dengiz üstlendi. Aygün Cerrahi Aletler A.Ş. ile ortak yürütülecek projenin sanayi danışmanlığını ise Makine Yüksek Mühendisi Cüneyt Karaca yapacak.

Makine Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Batuhan Cebeci ve Hüseyin Malik Yolcu’nun yürütücü olarak görev aldığı projelerin ekibinde ise yine birinci sınıf öğrencileri Emre Macara ve Yasin Yavuz görev aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak akademisyenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.